Hüseyin Baş kimdir, nereli, kaç yaşında?

'Gençler iş beğenmiyor' açıklamaları sonrasında gündeme gelen BTP (Bağımsız Türkiye Partisi) Başkanı Hüseyin Baş, sosyal medyada bir çok kişinin tepkili açıklamalarına maruz kaldı. Bu gelişmenin ardından Hüseyin Baş kimdir? sorusu arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Hüseyin Baş kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte ayrıntılar...

BTP (Bağımsız Türkiye Partisi) lideri Hüseyin Baş 'İş ve maaş' konularına dair yaptığı açıklamalar sonrasında tekrardan gündeme geldi. Peki, Bağımsız Türkiye Partisi lideri Hüseyin Baş kimdir, nereli, kaç yaşında? Detaylar haberimizde...

HÜSEYİN BAŞ KİMDİR?

Türk siyaset sahnesinin genç ve dinamik isimlerinden biri olan Hüseyin Baş, 25 Nisan 1991 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi. Eğitim hayatına Trabzon'da başlayan Baş, lise öğrenimini ise İstanbul'da tamamladı. 2014 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden başarıyla mezun oldu. Siyasi arenadaki adımını atarken, aynı zamanda eski siyasetçi ve yazar Haydar Baş'ın da oğlu olarak dikkat çekti.

Hüseyin Baş kimdir, nereli, kaç yaşında?

Siyasi kariyerine Bağımsız Türkiye Partisi'nin gençlik kollarında başlayan Hüseyin Baş, bu süreçte parti içerisinde önemli görevler üstlendi. Özellikle BTP İstanbul il teşkilatında başkan yardımcılığı gibi sorumluluklar üstlenerek siyasi birikimini artırdı. Aynı zamanda genel başkan yardımcılığı görevini de başarıyla yürütmektedir.

Hüseyin Baş'ın siyasi yolculuğu, babası Haydar Baş'ın vefatının ardından daha da belirginleşti. Babasının 2020 yılında aramızdan ayrılmasının ardından, 22 Nisan'da Bağımsız Türkiye Partisi'nin genel başkanı olarak seçildi. Bu önemli görevi üstlenerek partisinin liderliğini devraldı ve aynı zamanda babasının izinden yürümeye kararlı olduğunu gösterdi.

Baş, siyasi liderlik vasfının yanı sıra ailesine düşkünlüğüyle de bilinir. Evli olan ve iki çocuk babasıdır.

Hüseyin Baş kimdir, nereli, kaç yaşında? ile ilgili etiketler Hüseyin Baş
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.