Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Sinan Oğan'dan ne istiyor?

Sinan Oğan, son dönemde yoğunlaşan Suriyeli karşıtı kampanyaya destek vermiş ve sığınmacı politikasını eleştirmişti. Oğan, Suriyelilerin ülkelerine geri gönderilmesi gerektiğini belirtmişti.

Sakarya’da Suriyeli bir kadın ve çocuğunun iki cani tarafından hunharca katledilmesinin ardından Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bu açıklamaları nedeniyle Sinan Oğan'ı hedef aldı.

Bugünkü yazısında Suriyeli kadın ve çocuğunun ülkelerine gönderildiği cenaze aracının fotoğrafını paylaşan Hakan, yazısının başlığına da; "Bak, Suriyeliler evine dönüyor Sinan Oğan" başlığını çıkardı.

Bu yazıya sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından sert tepki gösteren Oğan ise, “Senin mantığına göre bu tecavüzün sebebi Suriyeli düşmanlığı ise Suriyelilerin taciz ve tecavüzlerin sebebi Türk düşmanlığı mı?” ifadelerini kullandı.

Oğan Suriyeliler hakkındaki sözlerinin Ahmet Hakan tarafından çarpıtıldığını da vurguladı.

- AHMET HAKAN NEDEN SİNAN OĞAN'I HEDEF GÖSTERİYOR?

Ahmet Hakan'ın yazısında neden özellikle Sinan Oğan'ı hedef aldığı, yazısında Suriyelilere karşı acımasız siyaset izleyen diğer ünlü politikacılara neden eleştirel yaklaşım getirmediği ise merak konusu oldu.

Yazısında Sinan Oğan'a "Mutlu musun Sinan Oğan?" diye soran Ahmet Hakan'ın, "Türk askerleri Suriye El Bab’da şehit olurkan, Türkiye’de askere alınabilecek yaşta Suriyelilerin Türk kızlarıyla gezdiğini" söyleyerek ırkçı bir dil kullanan CHP’nin Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'a tepki göstermemesi dikkat çekti.

- AKŞENER'E DESTEK VERMEDİĞİ İÇİN Mİ?

Yine aynı şekilde, Hürriyet yazarının, Suriyelileri savaşın devam ettiği ülkelerine göndermek istediğini sık sık tekrarlayan, hatta bunun için referandum düzenlemeyi de öneren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da sessiz kalması, "Bu işin içinde başka bir iş mi var?" sorusunu gündeme getirdi.

Bilindiği gibi, Meral Akşener'in kuracağı yeni partide Metin Feyzioğlu'dan sonra Sinan Oğan da katılmayacağını açıklamış ve yeni muhalefet partisi umutlarına sekte vurmuştu.

Bu çerçevede, Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın, Akşener ile yolarını ayırdığı için mi Sinan Oğan'a yüklenip yüklenmediği merak konusu oldu. / SuperHaber

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Sinan Oğan'dan ne istiyor? ile ilgili etiketler Sinan Oğan Ahmet Hakan akşener