Göztepe - Atiker Konyaspor maçı ertelendi mi? Maç oynanacak mı?

Göztepe, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Atiker Konyaspor ile karşılaşmaya hazırlanıyor. Bornova Stadı'nda oynanacak maç öncesinde Kırbaç kasırgasının maçı etkileyip etkilemeyeceği merak konusu oldu. Peki Göztepe - Atiker Konyaspor maçı oynanacak mı? Maçı ertelenecek mi? Detaylar haberimizde...

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Göztepe ile Atiker Konyaspor karşılaşacaklar. Göztepe ile Atiker Konyaspor maçı İzmir'de Bornava Stadı'nda oynanacak. Son günlerde kasırga tehlikesinden dolayı maçın oynanıp oynananmayacağı ise merak edilen sorular arasında bulunuyor. Peki Göztepe - Atiker Konyaspor maçı oynanacak mı? Maçı ertelenecek mi? Merak edilen detaylar haberimizde..

Göztepe - Atiker Konyaspor maçı ertelendi mi?  Maç oynanacak mı?

FutbolArena'nın haberine göre; Meteorolojiye yakın olan isimlerden Ahmet Uçar, İzmir'i etkisi altına alacak olan Kırbaç kasırgasının Bornova'da oynanacak Göztepe - Atiker Konyaspor maçını etkileyebileceğini söyledi. Twitter'dan bir açıklama yapan Ahmet Uçar, "ECMWF küresel model altlığı ile çalışan WRF sınırlı alan modeli yarın öğleden sonra siklonun merkez değerini 968 mb olarak tahmin ediyor. Yurdumuza İzmir üzerinden 990 mb lık merkez değerli olarak pazar sabaha karşı giriş öngörüyor. Kıyı Ege'de şiddetli fırtına ihtimali artıyor" ifadeleri yer aldı. Ahmet Uçar, Göztepe - Atiker Konyaspor maçı sırasında hem fırtına hem de şiddetli yağış meydana gelebileceğini söyledi.

İZMİR'DE HANGİ MAÇLAR ERTELENDİ ?

İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonundan yapılan yazılı açıklamada, 29-30 Eylül tarihlerinde İzmir'de oynanması planlanan tüm amatör futbol müsabakalarının Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan raporlar doğrultusunda, aşırı olumsuz hava koşulları sebebiyle ileri bir tarihe ertelendiği ifade edildi. Ertelemenin, Türkiye Futbol Federasyonu'nun bilgisi dahilinde yapıldığı aktarılırken, ertelenen müsabakalarda 28 Eylül 2018 tarihinden sonra tescili yapılmış olan oyuncular, yöneticiler ve teknik adamların yer alamayacağı belirtildi.

Göztepe - Atiker Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? (28 Eylül Cuma)

Göztepe ile Atiker Konyaspor 30 Eylül Pazar günü saat 16.00'da başlayacak. Karşılaşma Bornova Stadı'nda oynanacak.

GÖZTEPE SPOR KULÜBÜ

Göztepe Spor Kulübü, İzmir merkezli Süper Lig'de mücadele eden Türk spor kulübü.

14 Haziran 1925 Yılında Altay'ın Aydın'da katıldığı spor müsabakasında yönetimde bulunan Ferit Bey’e söz hakkı verilmemesi sonucu, dönüş yolunda trende çıkan anlaşmazlıkların ardından Altay'da futbol oynayan Nebil ile Vedat kardeşler, Muzaffer Koral, Ferit Simsaroğlu, Necati Bey ve Nusret Bey bir spor kulübü kurmaya karar verirler. 14 Haziran 1925 tarihinde, vapur iskelesi yanındaki Mez Gazinosu’nda toplanan Göztepe semtinin ileri gelenleri (kıdemli futbolcular) ve gençler Göztepe futbol takımını kurarlar. Yapılan ilk kongrede Göztepe Fahri Başkanlığına o dönemin Valisi Kazım Dirik seçilir. İdari heyette ise şu isimler yer alır; Başkan Fehmi Simsaroğlu, İkinci Başkan Turan Dirik, Mühendis Aziz Bey, Mustafa Bey, Murtaza Bey, Öğretmen Şerif Bey, Alaattin Bey ve Adil Burgaz. Genel Kaptanlığa ise Ahmet Özgirgin getirilir.

1937-1939 arası, dönemin İzmir Valisi Fazlı Güleç'in girişimleriyle İzmirspor ve Egespor'la birleşmiş ve Doğanspor adıyla mücadele etmiştir. Kısa zaman sonra tekrar eski ismini alan kulüp, Türkiye'ye Avrupa'daki ilk sportif başarıları getiren spor kulübü olmuştur. En büyük başarısını 1950'de Türkiye şampiyonu olarak yaşamıştır. 14 yıl aradan sonra 2017 yılında tekrar Süper Lig'e çıkmıştır.

1941, 1942, 1943, 1945 ve 1949 yıllarında İzmir Şampiyonu oldu. 1950 yılında Türkiye Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı ve önce Gençlerbirliği'ni, ardından Beşiktaş'ı eleyerek Türkiye Şampiyonluğunu kazandı.

1968-1969 ve 1969-1970 sezonlarında 2 kez Türkiye Kupası'nı müzesine götürmüştür.

Profesyonel liglerin başladığı 1959 yılından itibaren 25 yıl Süper Lig, 25 yıl 1. Lig'de mücadele eden ve 3 kez 1. Lig şampiyonluğu kazanan sarı-kırmızılı camia birçok kupayı da müzesine getirdi.

80 yılı geçen, İzmir derbisi olarak kabul edilen Karşıyaka-Göztepe arasındaki maçlar zaman zaman olaylı geçmiştir. İzmir Atatürk Stadyumu'nda 16 Mayıs 1981 tarihinde yapılan maç 2. ligde seyirci rekoru ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başarmıştır.

2003 yılında Süper Lig'den düşen Göztepe, bu düşüşü durduramayarak tarihinde ilk defa Amatör Lig'e düştü. Futbol takımı, 2007-2008 sezonunda İzmir Süper Amatör Küme B Grubu'nu 2. olarak bitirerek Play-offlara kaldı. 3. Lig Yükselme 1. Kademe Terfi ilk maçında Kütahya Gaybiefendispor'u 4-0, ikinci maçında Denizli Konakspor'u 4-1 ve son maçında İzmir Ulucak Belediyespor'u 3-0 yenerek 15-17 Mayıs 2008 tarihinde yapılacak olan 2. Kademe müsabakalarına katılmaya hak kazandı. 2. Kademe Müsabakasında İstanbul temsilcisi Ayazağaspor'a penaltılarla 7-6 yenilerek 3. Lig'e çıkma şansını kaybetti.

18 Haziran 2008 tarihinde 3. Lig'de mücadele eden Aliağaspor isim, renk ve logosundan oluşan alametifarikalarını değiştirerek Göztepe'ye uygun hale getirdi.[4] Bu değişikli sonrası kulüp 2008-2009 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta mücadele etti. Fakat TFF, kulübün 2007-2008 sezonu ve öncesinde oynadığı tüm maçlarını Aliağaspor arşivi olarak, Aliağaspor kayıtlarını da Göztepe arşivi olarak kayıtlarda tutmaya başladı.

2008-2009 sezon sonu itibarıyla da 3. Lig Yükselme Grubu'nu 1. sırada bitirerek 2. Lig'e şampiyon olarak yükseldi. 2009-2010 sezonunda 2. Lig Yükselme Grubu'na kalan Göztepe, grubu 8. bitirince 1. Lig'e çıkma şansını kaybetti. 2010-2011 sezonu öncesi Özcan Kızıltan'ı teknik direktör olarak kadrosuna dahil eden Göztepe, 2010-2011 Sezonu sonunda 2. Lig Kırmızı Grubu Bandırmaspor'un önünde bitirerek şampiyon sıfatıyla 1. Lig'e yükseldi. 12 Mayıs 2013 tarihinde Tavşanlı Linyit Spor ile kendi evinde yaptığı 1. Lig'de kalma mücadelesini, beraberlik sonucunda dahi ligde kalacakken, 1-0'lık skorla kaybederek yeniden 2. lige düştü.Altınbaş Holding 2007 yılında üstlendiği Göztepe yetkilerini 04 Haziran 2014 tarihi itibarıyla İzmirli iş adamı ve Göztepe taraftarı olan Mehmet Sepil'e 9 milyon € karşılığında devretmiştir.

13 Ağustos 2014 tarihinde İzmir'in Urla ilçesinde yapımı tamamlanan Adnan Süvari Tesisleri hizmete açılmıştır.

3 Mayıs 2015 tarihinde 2. Lig Şampiyonu olarak 1. Lig'e yükselmiştir.

4 Haziran 2017 tarihinde 14 yıllık bir aradan sonra tekrar 1. Lig'den Süper Lig'e yükselmiştir.

KONYASPOR

Konyaspor veya sponsorluk anlaşması gereğince Atiker Konyaspor, Türkiye'nin Konya şehrinde kurulan spor kulübü. Süper Lig'de mücadele etmektedir. İç saha maçlarını 41.981 kişilik Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynamaktadır.

1922 yılında Konya'da Gençlerbirliği adıyla kurulmuştur. 1965 yılında profesyonel liglerde Konya şehrini tek takımın temsil edeceği yönünde federasyondan gelen talimat doğrultusunda Konya Gençlerbirliği; Meramspor, Selçukspor ve Çimentospor ile birleşerek "Konyaspor" adını almış ve 1. Lig'de profesyonel olarak mücadeleye başlamıştır. Kulüp 1981 yılına kadar siyah-beyaz renklerde mücadele ederken, 1980-81 sezonu sonunda rakibi Konya İdman Yurdu'yla birleşmiş ve renkleri de rakibinin renkleri olan yeşil-beyaz olarak belirlenmiştir. (Birleşim tarihi olan 1981 yılı, birleşimden dolayı Konyaspor'un kuruluş yılı olarak kararlaştırılsa da, 2016 yılı Eylül ayında yapılan Genel Kurul toplantısı kararı ile Konyaspor'un kuruluş yılı 1922 olarak değiştirilmiş ve kulüp armasına da işlenmiştir.)

Bu birleşme, o dönemdeki bölünmeyi de engellemiş oldu. Konyaspor ve Konya İdman Yurdu yöneticilerinden oluşan birleştirme heyeti 39. gün dönemin sıkı yönetim komutanı Bedrettin Demirel tarafından tutuklanmış ve bu birleştirmeden dolayı ağır ceza mahkemesinde yargılanmıştır. 1998-2002 yılları arasında sponsoru olan Kombassan Holding'in adını da alarak Konyaspor ismiyle karşılaşmalara çıkmıştır.

2009-10 sezonunda 1. Lig'de 6. sırada tamamlayarak 4'lü play off grubuna katılmıştır. Bu grubu lider olarak tamamlayıp Süper Lig'e yeniden çıkmıştır. Konyaspor 2010-11 Sezonunda Süper Lig'de mücadele etmiştir. Süper Lig'in 21. haftasında Bucaspor'a deplasmanda 3-2 mağlup olan Konyaspor'da teknik direktör Ziya Doğan istifa etmiş,yerine başka bir deneyimli teknik direktör olan Yılmaz Vural getirilmiştir. 31. Haftada oynanan Kasımpaşa maçında berabere kalıp Süper Lig'e veda etmiştir.2011-2012 sezonunda 1. Lig'de yer alan kulüp Play-Off'a kalmış ancak Süper Lig'e çıkamamıştır. Kulüp 2012-13 sezonunda da 1. Lig'de yer almış ve MKE Ankaragücü'nü 1-0 yenerek Play-Off oynamaya hak kazanmıştır. Play-Off final maçında ise Manisaspor'u 2-0 yenmiş ve 2013-14 Süper Lig'de oynamaya hak kazanmıştır. 2015-16 sezonunda ligi 3. sırada bitirmiş ve UEFA Avrupa Ligine katılmaya hak kazanmıştır.

Göztepe - Atiker Konyaspor maçı ertelendi mi? Maç oynanacak mı? ile ilgili etiketler Göztepe Konyaspor maçı ertelenecek mi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.