Google'ın ChatGPT'ye rakip yapay zeka sohbet botu Bard erişime açıldı: Neler yapabiliyor?

Son günlerin en popüler konularından olan yapay zeka sohbet robotu ChatGPT, artık dişli bir rakibe sahip. Google, yeni sohbet botu Bard'ı erken erişime açtı.

Teknoloji devi Google, OpenAI'ın yapay zeka sohbet botu ChatGPT'ye rakip olacak Bard'ı duyurdu.

Google'ın Bard adını veridği yapay zeka sohbet botu, erken erişim olarak kullanıma açıldı. Google, sohbet botunun ilk olarak ABD ve Birleşik Krallık'ta yer alan sınırlı bir kullanıcı kitlesi için açık olacağını belirtti.

Google'ın ChatGPT'ye rakip yapay zeka sohbet botu Bard erişime açıldı: Neler yapabiliyor?

Kullanıcılar, şirketin paylaştığı "bard.google.com" adresinden bekleme listesine katılabilecekler. Google, botun farklı ülkelere de geleceğini söylese de bunun ne zaman olacağını açıklamadı.

GOOGLE'IN BARD'I NELER YAPABİLİYOR?

ChatGPT'de olduğu gibi Bard da boş bir metin kutusu yoluyla kullanıcılarla etkileşime geçiyor. İstenilen konuyla ilgili soru bu metin kutusuyla sohbet botuna soruluyor. Google, Bard'ın arama motoru yerine geçmeyeceğini, aramaların bir tamamlayıcısı olacağını söylüyor.

Google'ın ChatGPT'ye rakip yapay zeka sohbet botu Bard erişime açıldı: Neler yapabiliyor? - Resim : 2

Google Bard, kullanıcılarla fikir alışverişi, sohbet, yazı oluşturma ve çok daha fazlasını yapabiliyor. Şirket de yeni yapay zekâ aracına ilişkin paylaşılan bir blog gönderisinde, “Bard’ı verimliliğinizi artırmak, fikirlerinizi hızlandırmak ve merakınızı körüklemek için kullanabilirsiniz” diyor.

Google, kendi dil modeli olan LaMDA'yı Bard'da kullanmış. Google'dan yapılan açıklamada, “Bard, Google’ın görüşlerini yansıtmayan yanlış veya rahatsız edici bilgiler gösterebilir” ifadelerinin yer aldığı bir sorumluluk reddi beyanı bulunuyor.

GOOGLE BARD TÜRKİYE'DEN NASIL KULLANILIR?

Bard, şu an için sadece ABD ve Birleşik Krallık bölgesinde kullanılabildiği için, VPN kullanmanız gerekiyor. Yapmanız gerekenleri şöyle sıralayabiliriz:

1- Bir VPN indirip konumunuzu ABD ya da Birleşik Krallık olarak ayarlayın
2- “bard.google.com” adresine gidin
3- Açılan sayfada “Join Waitlist” kısmına basın ve kayıt olun.

Bekleme listesine girdiniz ve sıranız geldiğinde size e-posta ile bilgilendirme yapılacak.

Google'ın ChatGPT'ye rakip yapay zeka sohbet botu Bard erişime açıldı: Neler yapabiliyor? ile ilgili etiketler yapay zeka Google
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.