Giray Altınok kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu, hangi dizilerde oynadı?

Son dönemde Blu TV'de yayınlanan "Prens" dizisindeki performansıyla geniş kitleler tarafından takdir edilen Giray Altınok'un hayatı ve kariyeri, merak konusu olmaya devam ediyor. Bu bağlamda 'Giray Altınok kim?' veya 'Giray Altınok hangi dizi ve filmlerde oynadı?' soruları arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Giray Altınok kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu, hangi dizilerde oynadı? İşte, Giray Altınok'un hayatı ve kariyeri...

Blu TV'de son zamanlarda yayınlanan "Prens" dizisindeki muhteşem performansıyla dikkatleri üzerine çeken Giray Altınok'un yaşamı ve kariyeri, geniş bir izleyici kitlesi tarafından merakla takip ediliyor. Araştırmacılar, "Giray Altınok kim?" veya "Giray Altınok hangi yapımlarda rol aldı?" gibi sorularla internet arama motorlarında onun hakkında bilgi edinmeye çalışıyorlar. Peki, Giray Altınok kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu, hangi dizilerde oynadı? İşte,  Giray Altınok biyografisi...

Giray Altınok kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu, hangi dizilerde oynadı?

GİRAY ALTINOK KİMDİR?

İzmir'de doğan Altınok, Pamukkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu. Ancak, tutkulu olduğu oyunculuk kariyerine yönelmek için İstanbul'a taşınarak, Akademi 35 Buçuk'ta profesyonel eğitim aldı.

Oyunculuk serüvenine ilk adımını Tolga Örnek'in yönettiği ve Kaybedenler Kulübü adlı filmde ressam karakteriyle atan Altınok, bu filmdeki performansıyla dikkatleri üzerine çekti. Ardından, Labirent ve Vücut gibi dikkat çeken yapımlarda rol aldı. Ayrıca, Kemal Uçar ile birlikte yazıp başrolünü üstlendiği Tut Sözünü adlı filmiyle de sinema dünyasında başarısını perçinledi.

2013 yılında meslektaşı Cansu Diktaş ile birlikte Şaft Tiyatro'yu kurarak tiyatro sahnesine de adım atan Altınok, Siz Tek Ben Hepiniz adlı oyunu yazıp yönetti. Ayrıca, Kanal D'nin komedi programı Buyur Burdan Bak'ta da başarılı performans sergiledi.

Oyuncunun kariyeri kadar özel hayatı da dikkat çekiyor. Uzun yıllardır birlikte olduğu Cansu Diktaş ile 2018 Eylül'ünde İstinye'deki bir restoranda kır düğünüyle evlendi.

Giray Altınok'un sadece sahne ve ekran kariyeriyle sınırlı değil; aynı zamanda tiyatro sahnelerinde de önemli bir yere sahip. 100, Buyur Bi'De Burdan Bak, İnsandan Kaçan, Yoruyorsunuz Bizi… Aferin Size! ve Mutluyduk Belki Bugüne Kadar gibi pek çok tiyatro oyununda rol aldı ve yazarlık yaptı.

Giray Altınok kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu, hangi dizilerde oynadı? ile ilgili etiketler BluTV