Gaffar Okkan kimdir? Şehadetinin 23. yıl dönümünde Gaffar Okkan'ın kahramanlık dolu hayatı...

Gaffar Okkan'ın şehadetinin 23. yıl dönümünde, rahmet ve minnetle anıyoruz. Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yaparken terör olaylarını çözmesiyle tanınan Ali Gaffar Okkan, sadece profesyonel başarılarıyla değil, aynı zamanda halkın sevgisini kazanarak "Gaffar Baba" lakabıyla anılmaya başlamıştı. 24 Ocak 2001 tarihinde silahlı saldırıya uğrayarak 5 korumasıyla birlikte şehit oldu. Peki, Gaffar Okkan kimdir, nereli, neden şehit oldu? İşte, Gaffar Okkan'ın kahramanlık dolu hayatı...

Gaffar Okkan'ın şehadetinin 23. yıl dönümünde, onun hatırasını rahmet ve minnetle anıyoruz. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunduğu dönemde terör olaylarını etkili bir şekilde çözmesiyle bilinen Ali Gaffar Okkan, sadece profesyonel başarılarıyla değil, aynı zamanda halkın gönlünde taht kurarak "Gaffar Baba" olarak anılmaya başlamıştı. Peki, Gaffar Okkan kimdir, nereli, neden ve ne zaman şehit oldu? İşte detaylar...

Gaffar Okkan kimdir? Şehadetinin 23. yıl dönümünde Gaffar Okkan'ın kahramanlık dolu hayatı...

GAFFAR OKKAN KİMDİR?

Gaffar Okkan, Türkiye'nin güvenliği adına fedakarlık yapan bir emniyet müdürü olarak hafızalarda yer etmiştir. 24 Şubat 1952 tarihinde Sakarya'nın Hendek ilçesinde doğan Okkan, polislik kariyerine atılarak 1973 yılında Polis Akademisi'nden mezun olmuştur. İzmir, Şanlıurfa, ve Eskişehir'de görev aldıktan sonra 1993 yılında Kars Emniyet Müdürü olarak atanmıştır. Ancak, asıl büyük çıkışını 1997 yılında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak atanmasıyla yapmıştır.

Diyarbakır'a geldiğinde şehir, PKK terörünün ve göç sorunlarının yoğun yaşandığı bir dönemdeydi. Okkan, göreve gelir gelmez halkla sıkı bir iletişim kurarak güven kazanmaya odaklandı. "Gaffar Baba" olarak anılan Okkan, sadece terörle mücadelede değil, aynı zamanda polis teşkilatının halkla etkileşimini güçlendirmek adına çeşitli projeleri hayata geçirdi.

Diyarbakır'da görev süresince terör olaylarını azaltmak için etkili operasyonlar düzenleyen Okkan, aynı zamanda aşırı göçle ilgili sorunların çözümüne yönelik çalışmalara liderlik etti. Ancak, 4 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki yol kontrolü sırasında gerçekleşen silahlı saldırıda Gaffar Okkan ve 5 koruması şehit oldu.

Gaffar Okkan'ın şehit edilmesi, Türkiye'de büyük bir yas ve üzüntüye neden oldu. Halk tarafından sevilen ve saygı gören bir polis müdürü olarak anılan Okkan, Türkiye'nin terörle mücadelesinde önemli bir kaybı temsil etmektedir.

Şehit Gaffar Okkan'ın anısını yaşatmak adına birçok yerde anıtlar ve büstler dikilmiş, hayatına dair kitaplar ve filmler yapılmıştır. Onun mirası, Türkiye'de polis teşkilatının halkla iletişimini güçlendirmek ve terörle mücadelede kararlılıkla çalışmaktır.

 
 
 
Gaffar Okkan kimdir? Şehadetinin 23. yıl dönümünde Gaffar Okkan'ın kahramanlık dolu hayatı... ile ilgili etiketler Şehit Türkiye Diyarbakır PKK
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.