Formasyon kaldırıldı mı? Pedagojik formasyon nedir?

Eğitim alanında faaliyet göstermek isteyen birçok vatandaşın gündeminde yer alan formasyon kalktı mı sorusunun cevabı merak ediliyor. Eğitim Fakültesi mezunu olmadıklarından dolayı pek çok pek çok kişi formasyon eğitimi ile bazı eksiklerini tamamlayabiliyor. Peki, Pedagojik formasyon ne demektir?

Pedagojik formasyonun kaldırılması sonrasında geçtiğimiz aylar içerisinde açıklamalarda bulunan eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, durum hakkında bazı bilgilendirmelerde bulunmuştu. Şu ana kadar pek çok kişinin pedagojik formasyon alabilmek adına ücret ödediğini söyleyen Selçuk, bu durumun ortadan kalkacağını ve sınavda başarılı olan kişilere formasyonun ücretsiz verileceğini söyledi.

Pedagojik Formasyon Kaldırıldı Mı?

Pedagojik formasyonun kaldırılması ile ilgili yazılı 29 Haziran 2020 tarihli Talim ve Terbiye Kurulu kararı ile alan Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK aracılığıyla üniversiteleri bilgilendirdi.

Pedagojik Formasyon Nedir?

Pedagojik formasyon, öğretmen adaylarının eğitim ve öğretim verebilmesi için alması gereken bir eğitimdir. Eğitim fakülteleri ‘pedagojik formasyon’ dersi alarak mezun olurken, diğer öğretmen yetiştiren kurumların mezunları da isterse eğitim fakültelerinde bu eğitimi tamamlayabiliyor.

Adaylara gelişim psikolojisi, ölçme-değerlendirme, sınıf yönetimi, rehberlik gibi dersler veriliyor. Bu programlara MEB Talim ve Terbiye Kurulu’nun açıkladığı yaklaşık 100’e yakın alandan mezun olan herkes katılabiliyor. Pedagojik formasyon programları, sadece eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olan üniversitelerde açılabiliyor. Bunlardan bazılarının ücretleri 10 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

Formasyon kaldırıldı mı? Pedagojik formasyon nedir? ile ilgili etiketler formasyon pedagojik formasyon