Florence Nightingale kimdir? Neden hemşire olmayı seçti? 12 Mayıs neden hemşireler günü olarak kutlanır?

Florence Nightingale kimdir sorusu hemşireler gününü kutladığımız bugün vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılmaya başlandı. Modern anlamda hemşireliği profesyonel halde yapan ilk kişi olan Florence Nightingale, hemşireler gününde ilk akla gelen kişilerdendir. Peki Florence Nightingale kimdir, neden hemşire olmayı seçmiştir? 12 Mayıs neden hemşireler günü olarak kutlanır? Detaylar haberimizde...

Florence Nightingale kimdir sorusu hemşireler gününde sağlık çalışanları ve sağlıkçılar tarafından yoğun olarak araştırılmaya başlandı. Kendi adına kurduğu hemşirelik vakfı ile modern hemşireliğin temellerini atan Florence Nightingale kimdir, neden hemşire olmayı seçmiştir? 12 Mayıs neden hemşireler günü olarak kutlanır? İşte yanıtı...

 

Florence Nightingale kimdir

12 Mayıs 1820'de zengin bir ailenin kızı olarak İngiltere'de doğan Florence Nightingale, modern hemşireliğe yaptığı katkılarla bilinir.

12 Mayıs 2012'nin dünyada hemşireler günü olarak kutlanmasının nedeni Florence Nightingale'dir. Modern hemşireliğin kurucusu olarak gösterilen Florence Nightingale, 12 Mayıs 1820 yılında İngiltere'de Florence şehrinde dünyaya geldi.

FLORENCE NIGHİNGALE NEDEN HEMŞİRE OLMAYI SEÇTİ?

Oldukça zengin bir ailenin kızı olan Florence Nightingale, ailesinin karşı çıkmasına rağmen hemşire olmayı seçti. Almanya'ya giderek hastabakıcılığı ve hastane yönetimi konusunda eğitimler aldı.

Babası toprak zengini olan Florence Nightingale, 33 yaşında geldiğinde Londra'da hasta kadınların bakımı kurumuna yönetici olarak atandı.

Hemşireler Günü kutlama mesajları En güzel, yeni Hemşireler Günü mesajı, anlamlı sözleri ve görselleri Florence Nightingale kimdir

1853- 1856 yılları arasında ise Kırım Savaşında İngiliz ordusundaki yaralı askerlere bakmak üzere gönüllü hemşire ve rahibelerle İstanbul Selimiye’de kışlasında kurulan askeri hastaneye görevlendirildi. Burada uyguladığı sistemle, yaralı askerlerin ölüm oranını düşürdü. Savaşın ardından İngiltere'ye döndü. Ordu Sağlığı Kraliyet Komisyonunda görev almaya başladı.

Florence, 1860 yılında ise bağışlar sayesinde Nightingale hemşirelik okulunu açtı. 1910 yılında hayatını kaybetti.

12 MAYIS NEDEN HEMŞİRELİK GÜNÜDÜR?

Florence Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs, Hemşirelik Haftası olarak kabul edildi. Tüm dünyada kutlanmaya başlandı.

Florence Nightingale kimdir? Neden hemşire olmayı seçti? 12 Mayıs neden hemşireler günü olarak kutlanır? ile ilgili etiketler hemşire florence nightingale hemşireler günü
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.