'BUNUN DEVAMI OLACAK. İYİ PARTİ'DE BUNU SAHİPLENECEK ALTYAPI VAR. BU İŞİ ÖYLE YÜRÜTECEKLER!'

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ve SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete YararMemleket Aşkına programının yeni bölümünde, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ihraç edilen KHK’lılara verdiği göreve iade sözü ve Bayraktar AKINCI TİHA'nın TSK envanterine girmesini masaya yatırdı.

"CHP'NİN ARTIK NEREDE DURDUĞUNU, FETÖ İLE MÜCADELEDE NE YAPMAK İSTEDİĞİNİ BİZE EN NET ŞEKİLDE İŞARET EDİYOR"

Nedim Şener, "Kılıçdaroğlu da bir takım lafları edince hiç o etmiş gibi ilgilenmiyor ve gündemi değiştiriyor. CHP KHK konusunu genel başkan düzeyinde ilk defa telaffuz etti. Daha önce genel başkan yardımcısı ve Sezgin Tanrıkulu tarafından dile getirilmişti 'KHK'lıları geri iade edeceğiz' diye. Münferit ya da lokal bir alanla sınırlama olmadan genel başkan ağzından söylendi. Bugüne kadar 130 bine yakın KHK ile işlem yapılan kişi ve kurumlar var. Bunlar içinde haksızlığa uğrayanlar oldu. Olağanüstü hal ile ilgili komisyon çok önemli çalışmalar yapıyor. Bunun 15 bine yakını haksızlığa uğramış kişi ve kurumlar, bunların bir kısmı açıldı, görevlerine iade edildi. Yüzde 10'unun iade kararı çıktı, bir kısmın iade edildi bir kısmının da süreçleri devam ediyor. Bunların hakkını aramak varken çıkıp 'KHK işlemlerinde ekmekleri elinden alınanlara iade edeceğiz' diyor. CHP'nin artık nerede durduğunu, FETÖ ile mücadelede ne yapmak istediğini bize en net şekilde işaret ediyor. Atatürk'ün kurduğu, hep Kuvayı Milliye'den bahsedilen bir partide, bütün tarihinde devletin içine sızmaya çalışan yapılarla mücadele etmiş bir partinin FETÖ gündeme gelince bir anda KHK'lılarla ilgili bu açıklama yapması beni şoke etmedi ama kamuoyunu şoke etmiştir. Cümlesinin devamında da 'Teröre bulaşmamış olanlar' diyor. 4500e yakın hakim-savcı vardı FETÖ'nün. Kamuoyunun bildiği, kumpas davalarını yürüten isimlerdi. Darbe sabahında 3 bini ihraç edildi. Bunlar dağa çıkmak, silah çıkmak gibi herhangi bir terör faaliyetinde bulunmadı. FETÖ'ye üye olduğu için ihraç edildiler. 'Geri iade edeceğim' diyorsun, yani o zaman kumpas davalarında FETÖ'cüler diyordu, 'Devran dönecek, geri gelip hesap soracağız' diyordu. O zaman biz kumpas davalarına geri mi döneceğiz?

"ERGENEKON-BALYOZ YA DA BENZERİ KUMPAS DAVALARINDA MAĞDUR OLANLAR CHP'DE HALA GÖREVLİ. BUNLARIN HİÇBİRİNİNDEN SES ÇIKMADI"

Ergenekon-Balyoz ya da benzeri kumpas davalarında mağdur olmuş kişiler CHP milletvekilliği yaptı. Hala üyeleri parti teşkilatında görevli. Şaşırtıcı olan bunlardan hiç ses çıkmadı. Kendini Atatürkçü, laik olarak niteleyen kişiler 'Sen ne diyorsun? İade edersen kumpas davaları tekrar mı görülecek?' diye sormuyor. Devlete tekrar FETÖ'cüleri monte etme amacı büyük bir olaydır. 15 Temmuz gibi büyük bir olaydır. Bunların içinde istihbaratçı polisler, MİT'Ten TSK'dan atılanlar var. Twitter'da'ki 'FETÖ nefret söylemidir' sloganı ile hepsi bir bütün. Kamuoyu hazırlanıyor, bunun bir devamı da olacağını görüyorum. Beraber ittifak olduğu diğer parti İYİ Parti de bunu sahiplenebilecek alt yapısı da var zaten. Ancak şimdi ses çıkarmıyorlar. O iş öyle yürüyecek. O günden bu yana 25 bin FETÖ'cü TSK'dan ihraç edildi, yüzde 40'ı itirafçı oldu. O zaman bu 25 bin kişiyi tekrar orduya sokacaksın demek. Kılıçdaroğlu'nun açıklaması, FETÖ'cü general Serdar Atasoy'un tekrar rütbesine geri getirilmesi demek. Bu sözün başka bir açıklaması yok.

'BUNUN DEVAMI OLACAK. İYİ PARTİ'DE BUNU SAHİPLENECEK ALTYAPI VAR. BU İŞİ ÖYLE YÜRÜTECEKLER!'

"İYİ PARTİ'NİN İÇİNDE FETÖ İLE İLGİLİ ÇOK ARIZALI TİPLER VAR"

Beni İYİ Parti'nin üst düzeyinden birisi aradı ve FETÖ konusundaki hassasiyetini anlattı. Onun yazdığı tweette tuhaf bir tutum vardı. Kendisinin hukuk alanında FETÖ ile mücadelesini anlattı. Ben olay yaşandıktan sonra onu da etiketleyerek Gazi Yahya'ya edilen hakarete dikkat çekmek istedim. Bir tepki gelmedi, o kişi görevini yapıyor. O partinin içinde çok arızalı tipler var. FETÖ ile ilişkiler konusunda. Ömer Halisdemir ile ilgili de birçok şey söylemişlerdi. Yerel seçim sürecinde örgüt elebaşları İBB Başkanı'nın ya da CHP'nin adını sürekli kullanan açıklamalar yapıyordu. Böyle bir durumda biri bizi övmeye kalksa, ismimi adına almaya pişman ederim. FETÖ'cüler devran dönecek diyor, yani seçimi diğer ittifak kazanacak ve sıra onlara gelecek. Bunun siyasi bir uzantısı var." sözlerini kullandı.

"'FETÖ NEFRET SÖYLEMİDİR' SLOGANININ RASTLANTI OLDUĞUNU MU SANIYORSUNUZ?"

Mete Yarar, "Ahmet Altan'ın FETÖ ile bağlantısını görmüyor, alkışlatıyor. PYD'yi terör örgütü olmaktan çok, kendi bölgesini savunan seküler bir yapı olarak görüyor. Konuşmalar hafızalarımızda. Bunları söyleyenlere herhangi bir işlem yapılmadı. Selahattin Demirtaş'ın Güneydoğu'da 'Sokağa çıkın' çağrısından sonra 'Demirtaş ne yapmış ki?' dediğine göre terör tanımı biraz geniş. Bu kapsamda KHK'lıların her biri geri aide edilecek. 'PYD Türkiye'ye mi saldırıyor? Neden böyle yapıyorsunuz?' Çıkıp bazıları PYD'nin övünecek tarafının sekülerden dem vurarak yapıyor. Bir tercih yapmaları geriyorsa Türkiye Cumhuriyeti adına bugüne kadar PKK ve DAEŞ ile mücadele eden ve binlerce şehit vermiş Özgür Suriye Ordusu'nu radikal bir unsur. PYD'yi ise sekülerlik üzerinden 'Türkiye'ye saldıran bir örgüt mü?' diye tanımlıyorlar. Terör tanımı sıkıntılı. 15 Temmuz'u 'kontrollü darbe' olarak niteledikten sonra kıyamet kopmuştu. FETÖ, PYD, PKK, diğer radikal sol örgütleri konusunda bakışını bildiğimiz için nasıl bir yol haritamız olabilir? Türkiye'deki kumpas davalarında aktif görevli, gazetesini bir araç manivela olarak kullanan, manşetlerden insanları hedefe koyan kişileri birer halk kahramanı olarak gösterdikten sonra ne bekliyoruz ki? Geçen gün Twitter'da TT yapılan slogan 'FETÖ nefret söylemidir' sloganının raslantı olduğunu mu sanıyorsunuz?

'BUNUN DEVAMI OLACAK. İYİ PARTİ'DE BUNU SAHİPLENECEK ALTYAPI VAR. BU İŞİ ÖYLE YÜRÜTECEKLER!' - Resim : 2

"IRAK'TA VE DİĞER YERLERDE RİSK ALMADAN BÜYÜK OPERASYON YAPABİLECEĞİZ"

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla yapmış olduğu en büyük hava araçlarından bir tanesi TSK envanterine giriyor. 6 ton kalkma kapasitesi, 1,5 ton faydalı ton taşıma yükü AKINCI TİHA insansız hava aracına sahip oluyoruz. F-16'ların üzerindeki yükü ciddi anlamda alacak. Irak'ta ve diğer yerlerde risk almadan büyük operasyon kabiliyetine kavuşacağız. Bu sene içinde 6 TİHA TSK'ya teslim edilecek." dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

'BUNUN DEVAMI OLACAK. İYİ PARTİ'DE BUNU SAHİPLENECEK ALTYAPI VAR. BU İŞİ ÖYLE YÜRÜTECEKLER!' ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına CHP İYİ Parti

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.