Fenerbahçe-Galatasaray derbisi hakemi Bülent Yıldırım kimdir?

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında 17 Mart Cumartesi günü saat 19.00’da Fener bahçe ve Galatasaray derbisi oynanacak. Sarı lacivertli ekip evinde Galatasaray'ı ağırlayacak. Maça sayılı günler kala günler taraftalar heyecanla büyük günü bekliyor ve maç ile ilgili detayları araştırıyorlar. Aynı zamanda maçı yönetecek hakem ise belli oldu. 5. defa Fenerbahçe-Galatasaray derbisini yönetecek isim Bülent Yıldırım maçın hakemi oldu. Herkes merakla hakemin yaşamını araştırmaya başladılar. Peki Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin hakemi Bülent Yıldırım kimdir? Kaç yaşında? Derbi karnesi nasıl? Detaylar haberimizde...

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın büyük derbisine sayılı günler kaldı. 17 Mart Cumartesi günü oynanacak maç Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumunda gerçekleşecek. Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında oynanacak maın detayları taraftarlar tarafından heyecanla araştırıyorlar. Ekrem Kan ve Kemal Yılmaz yardımcı hakemlik yaparken, mücadelenin dördüncü hakemliğini ise Ümit Öztürk üstlenecek. Maçı yönetecek isim Bülent Yıldırım oldu. 5.kez Fenerbahçe- Galatasaray derbisinin hakemi olacak isim merak ediliyor. Peki Fenerbahçe-Galatasaray derbisi hakemi Bülent Yıldırım kimdir? Kaç yaşında? Derbi karnesi nasıl? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

cats_4

İHA'nın haberine göre;Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında 17 Mart Cumartesi günü saat 19.00’da ezeli rakibi olan Galatasaray’ı ağırlayacak. Zorlu derbi mücadelesini ise hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım’ın yardımcılıklarını Ekrem Kan ve Kemal Yılmaz yapacakken, mücadelenin dördüncü hakemliğini ise Ümit Öztürk üstlenecek.

5. DERBİSİ

46 yaşındaki hakem, daha önce 5 kez Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde düdük çaldı. Söz konusu müsabakalarda 2 kez sarı-kırmızılılar, sahadan galip ayrılırken, 1 kez sarı-lacivertliler rakibini mağlup etti. 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Zorlu karşılaşmaya görevlendirilen Yıldırım, bu sezon Süper Lig’de 18 mücadeleyi yönetti. Bu maçlarda 87 kez sarı kart gösteren Bülent Yıldırım, 5 kez de kırmızı kart ile cezalandırdı.

bülent yıldırım kimdir?

Türk futbol hakemi. 24 yıldır hakemlik yapıyor. Süper ligdeki kariyeri 2003-2004 sezonu 4. haftasındaki Elazığspor-Adanaspor maçıyla başladı. Türkiye profesyonel liglerinde bugüne kadar 317 müsabakada görev aldı.

1 Ocak 2011 tarihi itibarı ile UEFA tarafından 1. kategori (Premier Category) hakemliğe yükseltildi.

UEFA tarafından üst düzey müsabakalarda görevlendirilmiş, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonasında grup eleme maçlarından Ukrayna-İsveç, İtalya-İrlanda Cumhuriyeti, yarı finalde ise İspanya-Portekiz mücadelesinde çizgi hakemi olarak görev yaptı.

FIFA hakemliği için 2014 yılında yapılan Yo-Yo testlerini geçemeyen Yıldırım listeden çıkartılmıştır.2015-16 sezonu öncesi Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 9 hakem ile ilk kez profesyonel sözleşme imzaladı.

BİLETLER SATIŞA SUNULDU

Fenerbahçe Kulübünden yapılan açıklamada, 12 Mart Pazartesi günü satışa sunulacak biletlerde önceliğin yüksek divan kurulu ve kongre üyeleriyle temsilci üyelerde olacağı belirtildi.

Açıklamada, biletlerin, Fenerbahçe Kart sahipleri ve faturalı Fenercell aboneleri için 13 Mart Salı günü öncelikli satılacağı, 14 Mart Çarşamba günü ise genel satışın başlayacağı kaydedildi.

Passolig üzerinden satılacak biletlerin fiyatlarının 87 ila 430 lira olduğu, bir kişinin sadece bir bilet hakkının bulunduğu aktarıldı.

Derbi maçın tribün kategorilerine göre bilet fiyatları şöyle:

Spor Toto ve Migros kale arkası tribünü: 87 lira
Fenerium üst-Maraton üst A-B H-I blok: 109 lira
Fenerium üst-Maraton üst C-D-F-G blok: 130 lira
Fenerium alt-Maraton alt A-B-H-I blok: 195 lira
Fenerium alt-Maraton alt C-G blok: 216 lira
Fenerium alt-Maraton alt D-F blok: 250 lira
Maraton alt E blok: 297 lira
Fenerium alt E blok: 324 lira
1907 tribünü: 430 lira

cropped_content_fenerbahce-galatasaray-maci-ne-zaman_yco988hhgyF12eM

SÜPER LİG

Süper Lig, Türkiye'deki en üst seviye futbol ligi. Bir sezonda 18 takımın mücadele ettiği ligde, her takımın diğerleriyle ikişer maç yaptığı çift devreli lig usulü uygulanmaktadır. En üst sırada yer alan takım şampiyon olurken son üç sıradaki takım 1. Lig'e düşmekte, 1. Lig'deki üç takım ise ertesi sezon mücadele etmek üzere Süper Lig'e yükselmektedir. Ağustos ve mayıs ayları da dahil olmak üzere dokuz ay süren bir organizasyon olan Süper Lig, 34 hafta ve 306 maçtan oluşur. 2015-16 sezonu bitimiyle birlikte lig, UEFA ülkeler sıralamasında 11. sırada yer almakta ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 2, UEFA Avrupa Ligi'ne 3 takım yollamaktadır. Türkiye Kupası şampiyonu olup ilk 4'e giremeyen bir takım da UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilir.

İstanbul, Ankara ve İzmir bölgesel liglerinden toplam 16 takımın katılımıyla 1959 yılında Millî Lig adıyla ilk sezonu düzenlenen lig, o sezon iki gruba bölünmüş ve bu grupların birincileri arasında yapılan iki maç sonunda şampiyonunu bulmuştu. 1962-63 sezonunda Türkiye 1. Futbol Ligi, 2001-02 sezonu başında Süper Lig adı kullanılmaya başlanırken bu dönemden sonra farklı sponsorların desteği sebebiyle lig adının başına sponsor adı eklenerek kullanıldı. Zaman içinde katılımcı sayısı ve format bakımından çeşitli değişikliklere uğradı.

Şimdiye dek 69 takımın mücadele ettiği Süper Lig'de beş takım; Galatasaray (20) Fenerbahçe (19), Beşiktaş (15), Trabzonspor (6) ve Bursaspor (1) şampiyonluk unvanı alabilmiştir. Ligin tamamlanan son sezonu olan 2016-17 sezonunda şampiyonluğa ulaşan takım Beşiktaş olurken, 20 şampiyonluğu bulunan Galatasaray lig tarihinde en çok şampiyon olan takımdır.

LİG DÜZENİ

18 takımdan oluşan Süper Lig'deki bir sezon ağustos ayında başlar ve mayıs ayında sona erer. Takımların her biri, sezon boyunca her bir rakibiyle ikişer kez karşılaşır. Bu maçların bir tanesini kendi sahasında, diğerini ise rakibinin sahasında oynar. Böylelikle bir sezon sonunda her bir takım 34 maç yaparken toplamda 306 maç gerçekleştirilir. Bir tarafın galibiyetiyle sona eren maçlarda kazanan takım üç puan alırken kaybeden takıma puan verilmez. Eğer maç beraberlikle sonuçlanmışsa iki takım da birer puan kazanır. Sezon sonunda takımlar aldıkları bu puanlara göre sıralanırlar. Puan eşitliği durumunda önce eşitliğin yaşandığı takımlar arasında oynanan maçlarda elde edilen puan üstünlüğüne bakılır. Eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla aralarında yapılan maçlardaki gol üstünlüğü, ligde elde ettikleri genel averaj, ligde attıkları gol sayısı ve hükmen mağlubiyet sayısı göz önünde bulundurulur. Tüm bu şartlara rağmen eşitlik bozulmuyorsa, ilgili takımlar arasında tek maçlı eleme usulüyle yapılacak bir müsabaka neticesinde kazanan takım üstün sayılarak nihai sonuç alınır. Maçlar sonunda ilk sırayı alan takım lig şampiyonu olur. Ligi son 3 sırada bitiren takım ertesi sezon mücadele etmek üzere 1. Lig'e düşerken 1. Lig'deki son sezonda mücadele eden 3 takım Süper Lig'e katılır.

Ligdeki maçlar Türkiye Futbol Federasyonunun belirlediği saatlerde başlar. Süper Lig müsabakaları bir orta, iki yardımcı, bir dördüncü ve iki kale arkasında bulunan ek yardımcı hakemlerle birlikte toplam altı hakem tarafından yönetilir.Her maç öncesi İstiklâl Marşı söylenir ve marşın okunmasının ardından -varsa- saygı duruşu yapılır.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi hakemi Bülent Yıldırım kimdir? ile ilgili etiketler Bülent Yıldırım Fenerbahçe Galatasaray derbisi hakemi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.