Faruk Beşer kimdir? Kaç yaşında, neden öldü?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ilahiyatçı Prof. Dr. Faruk Beşer'in hayatını kaybettiğini açıkladı. Yapılan haberlerin ardından Beşer'in yaşamı büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Faruk Beşer kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? Ayrıntılar haberimizde...

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Okuttuğu talebeleriyle, yazdığı kitaplarıyla, makaleleriyle amel defterinin hep açık kalacağını umduğumuz muhterem Prof. Dr. Faruk Beşer hocamızın mekanı cennet, derecesi ali olsun. İlim dünyasının başı sağ olsun. Başta ailesi olmak üzere talebelerine ve bütün sevenlerine sabırlar diliyorum." 

Peki, Faruk Beşer kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? Ayrıntılar haberimizde...

FARUK BEŞER İMDİR?

1952 yılında Trabzon'da doğan, ilkokulu Trabzon'da, ortaokulu İzmit İmam-Hatip Okulu'nda, liseyi ise Yozgat İmam-Hatip Lisesi'nde tamamlayan bir akademisyen. 1978 yılında Atatürk Üniversitesi İslâmî İlimler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, 1985 yılında İslâm Hukuku dalında "İslâm'da Sosyal Güvenlik" adlı teziyle doktor unvanını elde etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak sekiz yıl boyunca çeşitli görevlerde bulundu. Daha sonra İslam Araştırmaları Vakfı (ISAV) ilmî sekreterliğinde görev aldı. 1986-1993 yılları arasında İlmî Araştırmalar Merkezi'nde kurucu müdür olarak çalıştı. Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapmak üzere 1993-1994 yıllarında yurtdışına gitti ve burada Mukayeseli İslâm Hukuku ve İslâm Milletler Hukuku dersleri verdi.

Türkiye'ye döndükten sonra Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak göreve başladı. 1994 yılında İslâm Hukuku Anabilim Dalı'nda doçent, 2000 yılında ise profesör unvanını aldı. İki yıl boyunca bu fakültede dekan yardımcılığı yaptı. Ayrıca, 1999-2000 yılları arasında 6 ay süreyle ABD'deki University of Pittsburgh'ta "misafir öğretim üyesi" olarak görev yaptı.

Son olarak, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde İslâm Hukuku Anabilim Dalı Başkanı ve öğretim üyesi olarak aktif bir şekilde çalışmaktaydı.

Faruk Beşer kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? ile ilgili etiketler ölüm vefat
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.