Farah Zeynep Abdullah'tan hastalık itirafı!

Masumlar Apartmanı dizisinin İnci'si Farah Zeynep Abdullah sosyal medya paylaşımlarıyla sık sık gündem oluyor. Güzel oyuncu Clubhouse’ta yaptığı hastalık itirafıyla dikkat çekti. Kesin tanının konulması için omuriliğinden sıvı alınan ünlü oyuncu o anları, "Şampiyon filmi aklıma geldi... Orada da kanserli kızı canlandırıyordum. Ben bu sahneyi görmüştüm. Ben bunları yaşadım" sözleriyle anlattı.

Ekranların sevilen dizisi Masumlar Apartmanı'nda İnci karakterine hayat veren ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah sosyal medya hesabından özel hayatı ile ilgili paylaşımlar da yapmayı ihmal etmiyor.

CLUBHOUSE'DA AÇIKLADI

Abdullah, son dönemde kullanıcılar arasında oldukça popüler olan Clubhouse adlı uygulamada MS (Multipl Skleroz) hastalığı şüphesiyle hastaneye gittiğini açıkladı.

Abdullah açıklamasında şunları söyledi: “Boyun fıtığımın dışında tiroidimde de sıkıntı var. Kontroller sırasında doktorlar MS’ten şüphelendi... Hatta MS hastalığını araştırmak için benden, iki kez omurilik sıvısı alındı. İlkinde lokal anestezi yapıldı. Bir hafta sonra tekrar genel anesteziyle işlem yapılırken rol aldığım ‘Şampiyon’ filmi aklıma geldi. Orada kanserli bir kızı canlandırıyordum. ‘Ben bu sahneyi görmüştüm. Ben bunları yaşadım’ dedim.”

Test sonuçlarının açıklanmasının ardından Abdullah'ın MS hastalığı olmadığı öğrenildi.

MS (MULTIPL SKLEROZ) NEDİR?

Halk tarafından MS hastalığı olarak da bilinen Multiple Skleroz; hareket problemi, kaslarda güçsüzlük, felç, denge,, görme ve konuşma bozuklukları gibi çeşitli belirtilerle ortaya çıkabiliyor. Ataklar halinde beliren MS hastalığı, erkeklere oranla kadınlarda daha fazla görülüyor.

MS (Multipl Skleroz) hastalığı, santral sinir sisteminin yani beynin ve omuriliğin inflamatuar (yangısal) bir hastalığıdır. Özellikle santral sinir sistemindeki beyaz madde yapıları hastalanır. Beyaz madde, santral sinir sisteminin kendi içerisinde ve bu bölüm ile vücudun diğer bölümleri arasında iletişimi sağlayan sinir liflerinden oluşur.

MS’li hastalarda santral sinir sistemindeki bu beyaz maddede plak veya lezyon diye adlandırılan hasarlı alanlar görülür.

 

Farah Zeynep Abdullah'tan hastalık itirafı! ile ilgili etiketler Farah Zeynep Abdullah kanser şampiyon ms hastalığı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.