Ev hanımlarına 2 ayda 1 kez karşılıksız 1600 liraya kadar para yardımı! İşte PTT sosyal yardım başvurusu

Ev hanımlarına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yardımlar sürüyor. Devlet tarafından kendilerine verilen sosyal yardımlardan yararlanabilen ev hanımları belirli şartları yerine getirdiklerinde 2 ayda 1 kez karşılıksız 1600 liraya kadar destek alıyor. İşte, PTT’den ev hanımlarına yardım parası başvuru formu…

Şu anda çalışmayan, eşinden boşanan veya eşi vefat eden kadınlara devlet desteği devam ediyor. Eşinden ayrılmış, dul kalmış ya da boşanmış ev hanımları için sosyal yardımlar büyük ilgi görüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde devam eden yardımlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla sağlanıyor.

Ev hanımlarının 1200 liraya kadar para yardımı alabilecekleri kurumlar için başvuru yapabilecekleri pek çok yer bulunuyor. Vatandaşlarda bu yardımlardan yararlanabilmek adına başvurularını ve akabinde de başvuru sonuçlarını e-Devlet platformu üzerinden öğrenebiliyor.

Ev hanımlarına 2 ayda 1 kez karşılıksız 1600 liraya kadar para yardımı! İşte PTT sosyal yardım başvurusu

Bunların dışında hiçbir geliri olmayıp sigortalı işte de çalışmayan kadınlara yönelik karşılıksız para yardımları sürüyor. Bu maaşlar arasında dul maaşı olarak adlandırılan ölen sigortalının ya da emeklinin geride kalan hak sahiplerine bağlanan maaş oluşturuyor. Bunun içinde ölen kişinin belirli bir süre sigortalı ya da emekliliğini hak etmiş olması gerekiyor.

Çok az geliri olan ve 65 yaşın üzerindeki kadınlara da yaşlılık aylığı bağlanıyor. Kadınların 65 yaş aylığı alabilmeleri içinde belirli bir sosyal güvencesi yani maaş, nafaka gibi desteklerden yararlanmamaları gerekiyor.

Ev hanımlarına 2 ayda 1 kez karşılıksız 1600 liraya kadar para yardımı! İşte PTT sosyal yardım başvurusu - Resim : 2

Eğer ki hanedeki kişi başına düşen gelir 1.833 liranın altında ise bu şartları yerine getiren ev hanımlarına 2 ayda 1 kere karşılıksız 1.536 lira para yardımı yapılıyor. Başvuru için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ya da Kaymakamlıklara gidilmesi gerekiyor.

Ev hanımlarına 2 ayda 1 kez karşılıksız 1600 liraya kadar para yardımı! İşte PTT sosyal yardım başvurusu ile ilgili etiketler Ev Hanımı Sosyal Yardım
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.