Ünlü oyuncu hastalığını açıkladı!

Ünlü oyuncu Esra Dermancıoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla ürtiker hastası olduğunu duyurdu. Instagram'dan bacağındaki döküntülerin görüntüsünü paylaşan Dermancıoğlu, takipçilerini uyarmayı da ihmal etmedi.

Fatmagül'ün Suçu Ne? adlı diziyle adını duyuran ünlü oyuncu Esra Dermancıoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden bugün yaptığı bir paylaşımla ürtiker hastası olduğunu açıkladı. 

Ünlü oyuncu hastalığını açıkladı!

Instagram hesabından bacağındaki yaraları paylaşan Dermancıoğlu, yaşadığı problemi, ürtiker hastalığını ve belirtilerini şu sözlerle anlattı:

"BU ÇOK ÖNEMLİ BİR RAHATSIZLIK"

“Bu çok önemli bir rahatsızlık. Uzun zamandır bunu yaşamıyordum. Bugün bir atak yaşadım. Böyle durumlarda lütfen doktorunuza danışın. Bu kaşıntı ile başlayan, bedeninizi kanatmaya kadar giden bir şey. Tekrar hatırlatmak istedim.” 

Ünlü oyuncu hastalığını açıkladı! - Resim : 2

ÜRTİKER NEDİR?

Vatadanşar arasında kurdeşen olarak da bilinen ürtiker, ciltte görülen kabarık lekelerle oluşan bir cilt rahatsızlığıdır. Ürtikerin genel olarak ciltte görünlen reaksiyonlardan dolayı kaynaklandığı bilinmektedir.

Boyutları farklılık gösteren kızarık lekeler, genel olarak birbiriyle birleşerek deri üzerinden çok geniş bir yer kaplayabilir. Bulaşıcı bir hastalık olmayan ürtiker, 24 saat içerisinde vücudun herhangi bir bölgesinde belirip kaybolabilir.

Söz konusu cilt problemi kısa süre içerisinde kaybolmuyorsa ve kabarıklıklar altı haftadan daha uzun süre devam ederse bu durum doktorlar tarafından kronik ürtiker olarak kabul edilmektedir.

Özellikle yaz aylarında çok rahatsız edici olabilen ürtiker hastalığı, bireyin günlük işlerini gerçekleştirmesine engel olabilir. Doktor kontrolü dahilinde kullanılan kaşıntı önleyici ilaçlar ürtikerin önüne geçerek rahatlamaya yol açabilir.

 

Ünlü oyuncu hastalığını açıkladı! ile ilgili etiketler Esra Dermancıoğlu ürtiker kurdeşen hastalığı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.