Eskişehirspor nasıl bu duruma düştü? 2. Lig'de kalma umutlarını tüketen Es-Es nasıl bu duruma geldi?

TFF 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden ve son maçında evinde Tarsus İdman Yurdu'na 1-5 mağlup olan Eskişehirspor, 3. Lig için gün sayıyor. Türk futbolunun köklü kulübü, 30 yıl sonra nereden nereye dedirten bir süreç yaşadı. 2. Lig'de kalma umutlarını tüketen Es-Es nasıl bu duruma düştü?

Mehmet Şimşek başkanlığındaki Eskişehirspor yönetimi sezon başında 54 gün süren sahipsizliğin ardından büyük bir sorumluluk alıp göreve gelmişti.

Yokluklar içinde takımın sahaya çıkmasını sağlayan ve birçok dosya kapatmayı başaran yönetimin göreve devam edip etmeyeceği merakla bekleniyor. 50 milyon TL’ye yakın borç azaltan Şimşek ve ekibi bir aday çıkmadığı veya büyük bir gelişme olmadığı sürece göreve devam edecek. Birçok taraftar da maddi anlamda güçlü bir yönetim oluşmadığı takdirde Şimşek ve yönetiminin göreve devam etmesini istiyor.

 Eskişehirspor nasıl bu duruma düştü? 2. Lig'de kalma umutlarını tüketen Es-Es nasıl bu duruma geldi?

SUAT KAYA DEVAM EDECEK Mİ?

Camia Suat Kaya’nın da göreve devam edip etmeyeceğini merakla bekliyor. Yardımcılarıyla birlikte aylık toplam 100 bin TL maaş aldığı bilinen Kaya’ya yeni sezonda 3.Lig’de o paraların verilip verilemeyeceği en büyük soru işareti. Yönetim Kaya ile devam etmek istese de maliyet problemi konusunda nasıl uzlaşma sağlayacağı belirsizliğini koruyor. Kaya’nın da 3. Lig’de çalışmaya sıcak bakmadığı gelen bilgiler arasında.

3. Lig planlanmasının en kritik süreçlerinden birisi de mevcut kadronun korunması. Takımdan birkaç futbolcunun ayrılması bekleniyor. Bunların başında Buğra Çağlıyan geliyor. Onur Arı, Berkay Tanır, Tolga Yakut ve Bartu Göçmen gibi isimlerin akıbeti kısa sürede netleştirilmeli. Bu oyuncuların boşa çıkmaması için şimdiden harekete geçmek gerekiyor. Yine de gitmeyi kafalarına koyan futbolcuların ise takımdan ayrılırken kulübe para kazandırmaları ise kulübün menfaatine olacak.

3. Lig hakkında kimsenin fikri yok

En son 2006’da Eskişehir takımı olan Şekerspor 3. Lig’de mücadele etti. O günden bu günlere kadar 3. Lig’de hiç Eskişehir takımı olmadı. Bu ligin dengeleri konusunda kimsenin net bir fikri yok. Eskişehirspor’un da hem takım hem de camia olarak 3. Lige adaptasyon süreci olacak. Naklen yayınların olmadığı, acemi hakemlerle, tek tribünlü, zemini kötü statlarda maçlar Eskişehirspor’u bekliyor…

Yönetim tek başına kurtaramaz

Eskişehirspor’un kurtuluşu sadece yönetimden geçmiyor. Yıllardır sahipsiz bırakılan Eskişehirspor göz göre göre 3. Lig’e düştü.

Şehrin önemli markası olan Siyah Kırmızılı kulübe artık şehrin ileri gelenlerinin yardım etmesi gerekiyor. Diğer Anadolu ekipleri siyasi güçleriyle ayakta kalırken Es Es’in bu konuda yalnız bırakılması adeta şaşkınlık verici. Yönetim tek başına bu sorunların altından kalkamaz. Tüm şehrin desteği şart!

KAYNAK: http://www.anadolugazetesi.com/

Eskişehirspor nasıl bu duruma düştü? 2. Lig'de kalma umutlarını tüketen Es-Es nasıl bu duruma geldi? ile ilgili etiketler Eskişehirspor
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.