Eski kimlik ile KPSS'ye girilir mi? KPSS sınavına araba anahtarı alınıyor mu?

2022 KPSS Lisans sınavı için sayısı saatler kala eski kimliği olan adaylar merak içerisinde kaldı. Memur adayları KPSS Lisans sınav giriş belgesi ve kimlik kartlarını hazırlarken sınavda yasak olan eşyalar listesi de merak edildi. Peki ama KPSS sınavına araba anahtarı alınıyor mu?

2022 KPSS Lisans sınavı oturumları başlıyor. Genel Kültür – Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavlarına girecek olan memur adayları büyük bir heyecan içerisinde geri sayıma geçti. Sınav süresini iyi değerlendirmek isteyen adaylar şimdiden sınavda yasak olan eşyalar listesini araştırmaya başladı.

Eski Kimlik İle KPSS’ye Girilir Mi?

2022 KPSS Lisans sınavı öncesinde eski kimlikler yeniden gündeme geldi. Geçen sene 2021 KPSS Lisans sınavına eski kimlikler ile adaylar salona alınmışlardı. ÖSYM tarafından konu hakkında yapılan son açıklamada, “Adayların sınava girebilmeleri için 2022-KPSS’nin ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanlarında bulundurmaları zorunludur.” ibaresi yer aldı.

Bu açıklama doğrultusunda adaylar KPSS Lisans sınavına eski kimlikleri ile giriş yapabileceklerdir.

KPSS Sınavına Araba Anahtarı Alınıyor Mu?

KPSS Lisans sınavına arabasıyla gitmek zorunda olanlar, araba anahtarıyla sınav salonuna alınıp alınmayacaklarını merak etmektedirler. Emanet olarak da bırakılamayacak araba anahtarları ile adaylar KPSS sınavına giremeyeceklerdir.

Eski kimlik ile KPSS'ye girilir mi? KPSS sınavına araba anahtarı alınıyor mu? ile ilgili etiketler KPSS Sınav eski kimlikler araba anahtarı
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.