İOKBS 2024 açıklandı mı? İOKBS 2024 zaman açıklanır, ayın kaçında açıklanacak?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, kısaca İOKBS olarak bilinir. Türkiye genelindeki ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen bu sınav, öğrencilere burs imkanı sunma amacı taşır. Her yıl binlerce öğrenci, bu sınava katılarak burs elde etme şansı yakalar. 2024 yılında gerçekleştirilen İOKBS'İn açıklanıp açıklanmadı merak ediliyor. Peki, İOKBS 2024 açıklandı mı? MEB Bursluluk Sınavı Sonuçları ne zaman açıklanır, ayın kaçında açıklanacak? İşte ayrıntılar....

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, kısa adıyla İOKBS, Türkiye genelindeki ilköğretim ve ortaöğretim seviyesindeki öğrencilere yönelik düzenlenen bir sınavdır. Bu sınav, öğrencilere burs imkanı sağlamak amacıyla gerçekleştirilir. Her yıl binlerce öğrenci, bu sınava katılarak burs alma şansı elde eder. 2024 yılında yapılan İOKBS'nin sonuçları merak edilmektedir. Peki, İOKBS 2024 sonuçları açıklandı mı? Milli Eğitim Bakanlığı Bursluluk Sınavı Sonuçları ne zaman duyurulacak? İşte detaylar...

İOKBS 2024 açıklandı mı? İOKBS 2024 zaman açıklanır, ayın kaçında açıklanacak?

İOKBS 2024 NE ZAMAN AÇIKLANIR, AÇIKLANDI MI?

Bu yılki İOKBS, 21 Nisan tarihinde gerçekleştirildi. Sınav, 5, 6, 7, 8 ile Hazırlık Sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıf düzeyindeki öğrencilere yönelikti. Toplamda 1 milyon 86 bin 894 öğrencinin başvurduğu bu sınav, büyük bir katılımla tamamlandı.

MEB, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda önemli bir duyuru yaptı. Buna göre, Bursluluk Sınavı sonuçları, 17 Mayıs 2024 tarihinden itibaren MEB'in resmi web sitesi olan meb.gov.tr adresinden erişime açılacak. Bu tarihten itibaren öğrenciler ve veliler, sonuçları kontrol edebilecekler.

Sınav sonuçları, öğrencilerin ve velilerin yanı sıra okul müdürlükleri tarafından da erişilebilir olacak. Okul müdürlükleri, isteyen velilere "Sınav Sonuç Belgesi"ni elektronik ortamda iletecek ve onayladıktan sonra öğrenciye veya veliye imza karşılığında teslim edecek.

MEB, Bursluluk Sınavı sonuçlarını değerlendirirken belirli kriterlere göre hareket ediyor. Her bir test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puanlar hesaplanıyor. Daha sonra öğrencilerin her bir teste ait Standart Puanı (SP) belirleniyor.

İOKBS 2024 açıklandı mı? İOKBS 2024 zaman açıklanır, ayın kaçında açıklanacak? ile ilgili etiketler MEB