Eşinin Sağlığını Düşünen Beylere Aşklarını Anlatabilecekleri Enfes Makarna, Fettucini Alfredo

Tavuk, mantar ve kremanın lezzetlerinin birleştiği Fettucini Alfredo, eşinin sağlığına kavuşması için uğraşan bir şefin tarifidir. Alfredo Di Lelio, yemek yapmayı küçük yaşlardan itibaren bilen İtalyan bir şeftir. Ancak eşinin ikinci çocuklarının ardından halsiz düşmesiyle parmesan peynirli, bol tereyağlı bir Fettucine makarnası yapar ve eşi bu tarifi çok beğenir.

Tavuk, mantar ve kremanın lezzetlerinin birleştiği Fettucini Alfredo, eşinin sağlığına kavuşması için uğraşan bir şefin tarifidir. Alfredo Di Lelio, yemek yapmayı küçük yaşlardan itibaren bilen İtalyan bir şeftir. Ancak eşinin ikinci çocuklarının ardından halsiz düşmesiyle parmesan peynirli, bol tereyağlı bir Fettucine makarnası yapar ve eşi bu tarifi çok beğenir.

Eşinin Sağlığını Düşünen Beylere Aşklarını Anlatabilecekleri Enfes Makarna, Fettucini Alfredo

Eşinin isteğiyle bu tarife menüsünde yer verir ve lezzetiyle günümüze kadar ulaşır. Fettucine, küçük şeritler anlamına gelmektedir ve Roma mutfağında oldukça fazla kullanılmaktadır. Günümüzde hazır olarak kullanılan makarna, krema, mantar, fesleğen ve sarımsakla buluşarak oldukça doyurucu ve lezzetli bir tarif ortaya çıkarır. 

Malzemeler 

  • 300 gram Fettucine Makarna 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 200 gram mantar 
  • 300 gram tavuk göğsü 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 su bardağı krema 
  • ¼ demet fesleğen 
  • ½ su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 
  • ½ çay kaşığı karabiber 
  • 1 çay kaşığı tuz 

 

Püf Noktası 

Sos kısık ateşte kaynayacaktır. 

1 paket Fettucini makarna 500 gramdır, tarifte 300 gram kullanılacaktır. 

Hazırlanışı 

Öncelikle bir tavada kızdırılan 2’şer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağına 200 gram dilimlenmiş mantarlar eklenir. Yüksek ateşte mantarlar sotelendikten sonra 300 gram dilimlenmiş tavuklar ilave edilir ve sotelenir. 2 diş ezilmiş sarımsağın ilave edildiği tavaya tuz, karabiberi ve 1 su bardağı krema eklenir.

Eşinin Sağlığını Düşünen Beylere Aşklarını Anlatabilecekleri Enfes Makarna, Fettucini Alfredo - Resim : 2

Ardından rendelenmiş yarım su bardağı parmesan peyniri ve doğranmış taze fesleğini de ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye bırakın. Ayrı bir tencerede haşlanan suya eklenen Fettucineleri al dente kıvamında haşlayın.

Haşlanan makarnalar süzüldükten sonra sos tenceresine ilave edin ve yaklaşık 5 dakika kadar sos ile birlikte makarnayı pişirin. Rendelenmiş parmesan peyniri ve fesleğen yapraklarıyla servis edin. Afiyet olsun! 

Eşinin Sağlığını Düşünen Beylere Aşklarını Anlatabilecekleri Enfes Makarna, Fettucini Alfredo ile ilgili etiketler makarna
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.