ESEV, başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere ayda 1.500 TL'ye kadar burs veriyor! İşte ESEV burs başvurusu...

ESEV (Elele Dağlık Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı), başarılı ancak maddi desteğe ihtiyaç duyan ilköğretim, ortaöğretim, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrencilere ayda 1.500 TL'ye kadar burs desteği sağlamaktadır. İşte, ESEV burs başvurusu...

ESEV, başarılı fakat maddi desteğe ihtiyaç duyan her eğitim kademesindeki öğrencilere karşılıksız burs desteği sağlamaktadır. Bursiyerlerin tespitinde dikkate alınan hususlar, burs başvuru koşulları, burs miktarları ve bursun devamıyla ilgili koşullar ESEV Burs Yönetmeliği hükümlerince belirlenmektedir.

9 AY SÜREYLE 1.500 TL'YE KADAR BURS DESTEĞİ

2022 YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından, bu yıl üniversite eğitimine başlayacak binlerce aday burs alabilecekleri kurumları araştırmaya başladı. ESEV ise, başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere Ekim-Haziran dönemleri arasında 9 ay süreyle 1500'TL'ye kadar burs desteği vermektedir. 

Bursiyerlerin tespitinde dikkate alınan hususlar, burs başvuru koşulları, burs miktarları ve bursun devamıyla ilgili koşullar ESEV Burs Yönetmeliği hükümlerince belirlenmektedir.

ESEV, başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere ayda 1.500 TL'ye kadar burs veriyor! İşte ESEV burs başvurusu...

NOT: AYLIK BURS MİKTARLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI ESEV TARAFINDAN GÜNCELLENEBİLİR. BU SEBEPLE BURSLAR HAKKINDA GÜNCEL DUYURULARI TAKİP ETMEK İÇİN ESEV WEB SAYFASINDA YER ALAN "DUYURULAR" SEKMESİNİ KONTROL EDEBİLİRSİNİZ. ESEV WEB SAYFASI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

ESEV burs başvuruları 20 Ağustos - 19 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. 

ESEV AYLIK BURS TUTARLARI 

ESEV İLKÖĞRETİM BURSU: 750 TL

ESEV ORTAÖĞRETİM BURSU: 900 TL

ESEV LİSANS BURSU: 1.200 TL

ESEV YÜKSEK LİSANS BURSU: 1.200 TL

ESEV DOKTORA BURSU: 1.500 TL

ESEV, başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere ayda 1.500 TL'ye kadar burs veriyor! İşte ESEV burs başvurusu... - Resim : 2

İŞTE ESEV BURS BAŞVURU KOŞULLARI 

T.C. Vatandaşı olmak,

Maddi desteğe ihtiyacı olmak

Başarılı olmak

Taksirli suçlar hariç olmak üzere hüküm giymemiş olmak

Öğrenim görürken yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin suçuna karışmamış olmak.

28 yaşından büyük olmamak.

Aynı aileden iki kardeş ESEV Başarı bursundan yararlanamaz.

Vakıf üniversiteleri ve özel üniversite öğrencileri, tam (%100) burslu öğrenim görmeleri durumunda aday olabilecektir.

Öğrenime yeni başlayanlar için:

Her öğrenci Üniversiteye Giriş Sonuç Belgeleri örneği ile öğrenime kabul ve kaydolduğunu gösterir onaylı Öğrenci Belgesini, ailesinin gelir durumunu gösterir belgeleri, Başvuru Formu’na ekler.

Ara sınıflar için:

Burs, alınan eğitim programının derslerinden başarısız dersi olmayan veya genel başarı ortalaması 4,00 üzerinden en az 2.50 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 65) olup, bir üst yıl veya yarıyıla geçiş hakkını kazanan adaya tahsis edilir. Ancak not ortalaması uygun olan öğrencilerden 3 taneden fazla başarısız dersi olanlar ve başarısız dersi olmasa bile genel not ortalaması 2.50’nin altında olanlar (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 65) bursa aday olamaz.

Hazırlık sınıflarında başarılı olarak bir üst yıl veya yarıyıla geçme hakkını kazananlar aday olabilir. Başarı derecesi yüksek olan adaya öncelik tanınır. Adaylar, öğrenim süresince aldıkları dersleri, notları ve genel not ortalamasını gösteren not dökümü belgesini, kaydolduğu üst sınıfı gösterir öğrenci belgesini, Başvuru Formu’na diğer istenen belgelerle birlikte ekler.

ESEV BURS YÖNETMELİĞİNE BURAYA TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ

ESEV, başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere ayda 1.500 TL'ye kadar burs veriyor! İşte ESEV burs başvurusu... ile ilgili etiketler Burs ve Kredi ESEV burs başvuru lisans bursu yüksek lisans bursu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.