Ertunç Şenkay kimdir? Kaç yaşında, neden öldü?

Yeşilçam’da birbirinden önemli filmlerin altına imzasını atan ve kendisini Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor filmiyle duyuran görüntü yönetmeni Ertunç Şenkay 75 yaşında hayatını kaybetti.

‘Benim Sinemalarım’, ’72. Koğuş’, ‘Devlerin Ölümü’, ‘Bekçiler Kralı’ gibi oldukça önemli eserlerin altına imzasını atan görüntü yönetmeni Ertunç Şenkay, dün akşam saatlerinde vefat etti. Şenkay’ın bir süredir kalp damar hastalıkları nedeniyle tedavi gördüğü kaydedildi.

Ertunç Şenkay Kimdir?

17 Mayıs 1948 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Ertunç Şenkay, 16 yaşındayken Yıldız-Ören Film Stüdyosu’nda çalışmaya başladı. Görüntü yönetmeni Salih Dikişci’nin asistanı olarak mesleğe adım atan Şenkay, birçok görüntü yönetmenine asistanlık yaptı.

1978 yılında yönetmenliğini Kartal Tibet’in yaptığı Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor filmiyle görüntü yönetmenliğine adım atan Şenkay, 1989 yılında Çaylar Şirketten dizisiyle televizyon alanında da çalışmaya başladı.

Ertunç Şenkay kimdir? Kaç yaşında, neden öldü?

1990 yılında 27. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Büyük Yalnızlık (1989) ve İkili Oyunlar (1990) filmleriyle En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünü alan Şenkay, bir yıl sonra ayını ödülü aynı festivalde Ateş Üstünde Yürümek (1991) ve Seni Seviyorum Rosa (1991) filmleriyle elde etti.

1992’de Seni Seviyorum Rosa ile 6. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünün sahibi olan Şenkay, 1994’te aynı festivalde aynı ödülü Bir Sonbahar Hikayesi filmiyle aldı. Bir Kadının Anatomisi (1995) ile 32. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, Kaçıklık Diplomasisi (1998) ile 35. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ve Şarkıcı (2000) ile 38. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünün sahibi olan Şenkay, birçok festivalde de ödüller alarak bu alanda imzasını attı.

Ertunç Şenkay kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? ile ilgili etiketler ertunç şenkay görüntü yönetmeni
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.