Ertuğrul Gazi nasıl öldü ve türbesi nerede? Ertuğrul Gazi kimdir?

Ertuğrul Gazi Türbesi’nde ilk defa başlatılan uygulama ile Alp kıyafetli askerler ‘saygı’ nöbeti tutacak. Bilecik Valisi Süleyman Elban konu ile ilgili açıklama yaptı. Bilecik'in Söğüt İlçesindeki Ertuğrul Gazi Türbesi önünde 'Alp' kıyafetli, ellerinde balta ve kılıç olan askerler tarafından nöbet tutulmaya başlandı.

Bilecik Valilisi Süleyman Elban tarafından yapılan açıklamaya göre Ertuğrul Gazi türbesinde alp kıyafetli askerler saygı nöbeti tutacak. Hazırlanan proje kapsamında, ilk defa başlatılan "saygı nöbeti” alp kıyafetli askerler tarafından seremoniyle uygulandı. Valilikçe temin edilen alp kıyafetleri, aksesuarlar yapılacak etkinlikte kullanılacak. Vali Süleyman Elban, Ertuğrul Gazi'ye saygı ve askeri kişiliğine hürmet adına hayata geçirdikleri projeden mutluluk duyduğunu dile getirdi. Peki Ertuğrul Gazi Türbesi nerede? Ertuğrul Gazi kimdir? İşte tüm detaylar...

Bilecik Valiliği, Jandarma Genel Komutanlığı ve Bilecik’teki 2’nci Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nın işbirliğiyle hazırlanan projede, Ertuğrul Gazi’ye olan saygının ifadesi olarak türbesinde askerler tarafından ‘Saygı nöbeti’ tutulması karalaştırıldı. Ertuğrul Gazi Türbesi Söğüt'te bulunmakta. Projenin gündemi kapsamında Söğüt İlçe Jandarma Ulaştırma Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda görevli 9’u Jandarma Uzman Çavuş, 4’ü erbaş ve er olmak üzere toplam 13 asker nöbet ve nöbet değişim töreni için görevlendirildi. Ertuğrul Gazi'nin yaşamı ve ölümü bu etkinlik kapsamında anlatılacak. Ertuğrul Gazi kimdir vatandaşa anlatılmış olacak.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin türbesinde askerler tarafından Alp kıyafetiyle “saygı nöbeti” tutulmaya başlandı. "Askerlerimize alp kıyafetleri hazırlattık. Tarihimizi, geçmişimizi bu sayede gençlerimize aktarmış olacağız. Bugün itibarıyla saygı nöbeti projemiz başlamış bulunmakta. Amacımız burada hem diriliş, kurtuluş ruhunun daha canlı yaşatılması hem de gelen misafirlerimizin bu ruhu, tarihi duyguyu daha fazla hissetmesi. Projemize destek olan başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya, Jandarma Genel Komutanımız Orgeneral Yaşar Güler'e teşekkürlerimi sunuyorum."

Bilecik Valiliği, Jandarma Genel Komutanlığı ve Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı iş birliğiyle hazırlanan projede, Söğüt Jandarma Ulaştırma Eğitim Merkezi Komutanlığındaki 9’u uzman çavuş, 4’ü erbaş ve er olmak üzere 13 asker nöbet ve nöbet değişim töreninde görev yaptı.

ertuArul_gazi

Askerler, Ertuğrul Gazi Türbesi'nde “saygı nöbeti”ni yılın 365 günü tutacak.

Ertuğrul Gazi kimdir? Ertuğrul Gazi nasıl vefat etti?

Çarşamba akşamı ekrana gelen Diriliş Ertuğrul ekrana gelen son bölümleri ile izleyenleri ekrana kilitliyor. Ekrana gelen son bölümde Ertuğrul Gazi'nin öleceği iddiası herkesi korkuttu. Peki Tarih'te Ertuğrul Gazi nasıl öldü? İşte Ertuğrul Gazi hakkında merak edilenler...

Osmanlı Devletinin kurucusu olan Osman Gazinin babası. Oğuzların Bozok koluna bağlı Kayı boyundan Süleyman Şahın oğludur. Cengiz'in İslam memleketini talan ettiği sırada babası, Selçuklu topraklarında yaşamak üzere kabîlesiyle beraber ülkesini terk etmiş, Amu Derya'yı geçip, Oğuzların yoğun olduğu Ard havzasına gelmişti. 1220'lerde
horasan'ın kuzey sınırına, oradan Karakum Gölünün güneyine, oradan da Merv yoluyla Ahlat'a ulaşmıştı. Moğol ateşinin Doğu Anadolu'yu da sarması üzerine kabîlesine daha uygun bir yer arayan Süleyman Şah, Rakka civarında Ca'ber Kalesi yakınında Fırat Nehrinden geçerken boğuldu.

ERTUĞRUL GAZİ KİMDİR?

Ertuğrul Gazi veya Ertuğrul Bey (ö. Söğüt), 13. yüzyılın ortalarında Oğuzların Kayı boyunun lideri ve Osmanlı Beyliği'nin kurucusu olan Osman Bey'in babası. Osmanlı imparatorluğunun temelini atmıştır. 1280'li yıllarda ölen Ertuğrul Gazi'nin oğlu Osman Bey, Osmanlı devletini kurmuştur.

Anadolu'ya gelmesi ve Söğüt'e yerleşmesi

Anadolu Selçuklu Devleti'nin Bizans İmparatorluğu sınırında bulunan uç emirliklerindeki Türk sayısı, 1243 yılında gerçekleşen Kösedağ Muharebesi sonrasında Anadolu'da başlayan Moğol baskısı sebebiyle artış göstermiş; buna paralel olarak Bizans topraklarına yapılan akınlar artmıştı. Bu akınlar sonucunda, Bizans topraklarında ikinci halka uc beylikleri kurulmaya başladı. 13. yüzyılın ikinci yarısında bu beyliklerin en güçlüsü konumunda olan ve Kütahya civarında hüküm süren Germiyanoğulları Beyliği, 1300'lere doğru Batı Anadolu'da fetihler yaparak üçüncü halka uc beyliklerinin kurulmasını sağladı. Sultan Öyüğü (günümüzde Eskişehir) bölgesinde, ucun en ileri hattı olan Söğüt'te yerleşen Türk boyunun başında Ertuğrul Gazi bulunmaktaydı. Ertuğrul Gazi'ye bağlı boyun bu bölgeye ne zaman ve nasıl geldiği kesin olarak bilinmemekle birlikte, konu hakkında farklı görüşler mevcuttur.

Ertuğrul Gazi Türbesi, 1890

Ruhî Tarihi'ne göre Ertuğrul Gazi veya atalarının önderliğindeki 340 kişilik Türk boyu, Selçuklular ile birlikte Türkistan'ı terkedip Anadolu'ya gelerek Engüri (günümüzde Ankara) civarındaki Karacadağ eteklerine yerleşti. 1222-1230 yılları arasında, İznik İmparatoru III. Yannis Vatatzes ile Anadolu Selçuklu Sultanı I. Alâeddin Keykubad arasında Sultan Öyüğü ve Engürü civarında gerçekleşen mücadelelerden haberdar olan Ertuğrul Gazi, orduya hizmet amacıyla çarpışmalara katıldı, bu kapsamda Karacahisar'a yapılan kuşatmada yer aldı. Bunu memnuniyetle karşılayan I. Alâeddin Keykubad, Ertuğrul Gazi'yi akıncı başı yaptı. 1230 yılında, Harezmşahlarla yapılan Yassı Çemen Muharebesi ve Moğollarla yapılan Kösedağ Muharebesi sebebiyle I. Alâeddin Keykubad ile III. Yannis Vatatzes arasında barış sağlandı. Kısa süre sonra I. Alâeddin Keykubad, Ertuğrul Gazi veya atalarına Söğüt'ü kışlak, Domaniç'i yaylak olarak verdi. Ertuğrul Gazi akınlarına buradan devam ederken, I. Alâeddin Keykubad'ın ayrılmasının ardından Karacahisar elden çıktı. Bunun üzerine Ertuğrul Gazi, yerli tekfurlarla uzlaşma yoluna gitti. Ruhî Tarihi'nde yer alan bu bilgileri Neşrî, Ruhî'den aktarmaktadır. Âşıkpaşazâde ise bu anlatılanları kısaltmış ve içeriğini değiştirerek, yaşananları Osman Bey dönemine nakletmiştir. Başka bir hikayeye göre ise Sürmeli Çukur (Aras Nehri vadisi) veya Ahlat'tan Engüri civarındaki Karacadağ eteklerine yerleşen Ertuğrul Gazi ve aşireti, burada bir süre kaldı ve İznik İmparatoru III. Yannis Vatatzes'e karşı I. Alâeddin Keykubad'ın ordusunda yer aldı. Ancak Moğol saldırıları sebebiyle I. Alâeddin Keykubad'ın Konya'ya dönmesinin ardından Ertuğrul Gazi'ye Söğüt'ü kışlak, Domaniç'i yaylak olarak tayin etti.

Ertuğrul Gazi nasıl öldü ve türbesi nerede? Ertuğrul Gazi kimdir? ile ilgili etiketler ertuğrul gazi türbesi ertuğrul gazi ertuğrul gazi kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.