Erkekler neden ceviz yer?

Erkeklerin üreme sağlığı açısından önem taşıyan konulardan birisi de sperm miktarıdır. Sperm sayısının yetersiz olduğu durumlarda erkeklerde bu kısırlığa neden olabilir. İki avuç içi kadar ceviz yemenin buna iyi geldiği bilim adamları tarafından önerilmektedir. Buna istinaden de erkekler neden ceviz yer sorusunu gündeme gelebilir.

Erkekler neden ceviz yer sorusu bir kez daha araştırılan en önemli konulardan bir tanesidir. Yapılan araştırmalar neticesinde sperm miktarının yetersiz kaldığı durumlarda erkeklerde kısırlık ön plana çıkar. Biology of Reproduction adlı tıp dergisinin araştırmaları çerçevesinde elde ettiği bulgularda ceviz yiyen bazı erkeklerde sperm miktarının arttığının gözlemlendiği belirtildi.

Erkekler Neden Ceviz Yer?

Oldukça besleyici bir gıda olan cevizin içerisindeki yağın spermleri beslediği düşünülmektedir. Erkekte sperm kalitesinin zayıf olduğu ve çocuk sahibi olamayan çiftlerle iletişime geçildiği bol cevizli bir diyetin hamilelik olasılığını arttırıp arttırmadığı konusunda deneyler yapıldığı ifade edildi.

Bu ceviz deneyinde 21 ila 35 yaş arasında 117 erkek iki gruba ayrıldı. Bir grubun günlük diyetine 75 gram ceviz eklenirken diğer gruptaki erkekler ise diyetlerine cevizsiz devam etti. Her iki grubun da ceviz haricinde yedikleri tipik Batı mutfağı gıdaları oluşturdu.

Araştırmalar neticesinde ceviz tüketen grubun sperm parametrelerinde kayda değer bir gelişme gözlemlenirken ceviz yemeyenlerde herhangi bir değişime ise rastlanmadı. Araştırmanın ortak başkanlarından Dr. Catherine Carpenter da bu deney sonucunda cevizin zengin bir ''a-linolenik asit'' kaynağı olduğunu ve sperm kalitesindeki gelişimin buna bağlı olarak arttığına işaret etti.

Sperm kalitesini arttıran besinler arasında ise

Bitter Çikolata
Muz
Keçiboynuzu
Ispanak
Ceviz
Balık
Sarımsak
Nar
Yumurta
Kırmızı Et yer aldı.

Erkekler neden ceviz yer? ile ilgili etiketler erkekler ceviz
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.