Erasmus nedir? Nasıl yapılır? Erasmus şartları neler?

Üniversiteye başlayan çoğu öğrencinin en büyük hayali Erasmus yapmak. Bu çerçevede Erasmus'un ne olduğu, nasıl yapıldığı ve şartlarının neler olduğu en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Erasmus nedir? Nasıl yapılır? Erasmus şartları neler? Ayrıntılar haberimizde...

Erasmus, yükseköğretim kurumlarının iş birliği yapmaları sonucu değişim olarak adlandırılan bir Avrupa Birliği programıdır. Üniversite öğrencileri tarafından Erasmus programı hakkındaki detaylar büyük bir heyecanla araştırılıyor. Peki, Erasmus nedir? Nasıl yapılır? Erasmus şartları neler? Detaylar haberimizde... 

Erasmus nedir? Nasıl yapılır? Erasmus şartları neler?

ERASMUS NEDİR? NASIL YAPILIR?

Erasmus öğrencilerin sık sık merak ederek araştırdıkları programlardan biridir. Erasmus, öğrencilerin en az 2 ay en fazla 1 sene süre ile farklı bir ülkede okumasını sağlayan bir Avrupa Birliği değişim programıdır.

Erasmus yapmak için lisans ya da lisansüstü bir programda kayıtlı olmak gerekir. Bu şartı taşıyan öğrenciler okullarının gerekli Erasmus şartlarına da göz atarak değişim programına başvuru yapabilir. Erasmus programına ilgili üniversitelerden başvuru yapılması mümkündür.

ERASMUS ŞARTLARI NELER?

Erasmus değişim programına başvuru yapabilmek için üniversitelerin lisans ya da lisansüstü bir programında kayıtlı olmak gerekir. Genel not ortalaması 2.20 ya da 2.20 üzeri olan tüm öğrencilerin Erasmus için başvuru yapması mümkündür. Aynı zamanda başvuru yapan öğrencilerin yabancı ülkede eğitim alabilecek düzeyde yani en az B1 düzeyinde yabancı dil bilmeleri gerekir. Her okulun ve başvuru yapılacak okulun kendine özel farklı şartları olması da mümkündür. Bu nedenle özel olarak okulların Erasmus şartlarına da göz atmak gerekir.

 

 

Erasmus nedir? Nasıl yapılır? Erasmus şartları neler? ile ilgili etiketler erasmus yurt dışı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.