Emekli olamayanlar dikkat! 65 yaş üstü vatandaşlara aylık 1.536 TL maaş veriliyor! İşte Bursa yaşlığı aylığı başvurusu...

Ali ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "sosyal yardım projeleri" kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi yardım sağlıyor. Bu kapsamda, Bursa'da yaşayan ve sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara aylık 1.536 TL maaş veriliyor. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bursa yaşlı aylığı başvurusu...

Dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal yardımların kapsamı her geçen gün daha da genişletiliyor... Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çeşitli sebeplerden dolayı çalışamayan ve ev geçindirmek için yeterli düzeyde maddi kazancı olmayan vatandaşlara para desteği veriyor. 

Bu kapsamda, çeşitli sebeplerden dolayı emekli olamayan ve sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara aylık 1.536 TL yardım yapılıyor. Tüm bunlara ek olarak ödemeler 12 ay boyunca aylık olarak yapılmaktadır.

Emekli olamayanlar dikkat! 65 yaş üstü vatandaşlara aylık 1.536 TL maaş veriliyor! İşte Bursa yaşlığı aylığı başvurusu...

AİLE BAKANLIĞI YAŞLI AYLIĞI KİMLERE VERİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaşlı aylığı, sosyal güvencesi olmayan ve aylık bağlanacak kişinin kendisi ve eşi dikkate alınmak suretiyle kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2022 yılı için 1.833,45-TL) az olan 65 yaş üstü vatandaşlara yapılan yardımlardır. 

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER YAŞLI AYLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaşlı aylığına başvuracak kişilerin 65 yaş üsünde sosyal güvencesi olmayan ve aylık geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az olan vatandaşlar olması gerekmektedir.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER YAŞLI AYLIĞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen "yaşlı aylığı" başvurularını, e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama bölümüne "sosyal yardım" yazdıktan sonra ilgili linke tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz. 

Diğer taraftan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına belgelerin elden teslim edilmesiyle de başvurular gerçekleştirilebilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımlarıyla ilgili detaylı bilgi almak isterseniz, kurumun iletişim bilgileri şu şekildedir: 

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI İLETİŞİM BİLGİLERİ

Eskişehir Yolu Söğütözü Mah. 2177. Sok. No: 10/A Kat: 17-18-19 06510 Çankaya/Ankara
Telefon (Santral): (0312) 705 8000 - (312) 705 8001 (Ana Hat)

Emekli olamayanlar dikkat! 65 yaş üstü vatandaşlara aylık 1.536 TL maaş veriliyor! İşte Bursa yaşlığı aylığı başvurusu... ile ilgili etiketler Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Bursa yaşlı aylığı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.