Efsane Yalan Rüzgarı dizisinin yıldızı Sally Kellerman hayatını kaybetti

Bir zamanlar Türkiye’de efsaneler arasında yer alan yapımlardan Yalan Rüzgarı dizisinde 'Constance Bingham' karakterine hayat veren Sally Kellerman, 84 yaşında yaşamını yitirdi.

Yalan Rüzgarı dizisinden bir yıldız daha kaydı. Robert Altman'ın 1970 yapımı efsane filmi MASH'le kariyerinde zirve yapan ünlü oyuncu Sally Kellerman, kalbinin durması sonucu 84 yaşında hayatını kaybetti. Kellerman'ın Los Angeles'taki evinde öldüğü belirtildi.

Oscar ve Emmy'ye aday gösterilen 84 yaşındaki ünlü oyuncunun ölüm haberini menajeri Alan Eichler, sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. 60 yılı aşkın bir sinema ve televizyon kariyerine sahip olan ünlü oyuncu, daha çok Robert Altman'ın filmlerinde rol aldı.

Oyuncunun en meşhur rolü MASH'teki Major Houlihan oldu. Kore Savaşı'ndaki bir ordu hemşiresini canlandıran oyuncu büyük bir başarıya ulaştı. "Burası bir hastane değil, akıl hastanesi" diye bağırdığı replikle sinema tarihine geçti.

Efsane Yalan Rüzgarı dizisinin yıldızı Sally Kellerman hayatını kaybetti

Sally Kellerman Kimdir?

1937 yılında Kaliforniya, Long Beach'te dünyaya gelen Sally Kellerman, Hollywood Lisesi'nde okuduktan sonra Los Angeles Şehir Koleji'nde oyunculuk eğitimi aldıktan sonra "Look Back in Anger"da sınıf arkadaşı Jack Nicholson dahil geleceğin yıldızı olacak birçok oyuncuyla birlikte rol aldı.

Kariyerinin ilk dönemlerinde daha çok televizyonda boy gösterdi. 1962'de Cheyenne'de oynadıktan sonra The Twilight Zone, The Outer Limits, The Alfred Hitchcock Hour ve Bonanza gibi yapımlarda konuk oyuncu olarak yer aldı.

Orijinal Star Trek'te Dr. Elizabeth Dehner karakterini oynadığı ve Uzay Yolu fanları arasında kült statüsüne ulaştı.

Efsane Yalan Rüzgarı dizisinin yıldızı Sally Kellerman hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Sally Kellerman MASH Yalan rüzgarı
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.