Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Mısır-Gazze sınırında duvara delik açıp Gazzelilere ekmek dağıttı

Dünya yoğun saldırılar ve bölgeye insani yardımların girişini engellemesi nedeniyle ağır yaşam şartları altında hayata tutunmaya çalışan Filistinlilere yardım eli uzatan Mısırlı genci konuşuyor. Mısır ile Gazze arasındaki sınır duvarındaki küçük bir delikten Gazze halkına ekmek dağıtan Mısırlı gencin o anları sosyal medyada gündem oldu.

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki yıkıcı saldırıları, yıllardır uygulanan abluka nedeniyle zaten son derece kötü koşullardan muzdarip olan yaklaşık 2,3 milyon Filistinliye su, yiyecek, ilaç, elektrik ve yakıt tedarikini kesintiye uğratıyor.

Bu durum karşısında Birleşmiş Milletler ve uluslararası düzeydeki baskının ardından İsrail, Gazze'nin Mısır ile arasındaki Refah Sınır Kapısından bölgeye çok kısıtlı miktarda insani yardımın girmesine izin verdi.

Ancak İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılar öncesinde Gazze Şeridi'ne sağlık alanında ve insani ihtiyaçlar için günde yaklaşık 600 kamyon malzeme taşırken saldırıların gölgesinde bugün en iyi ihtimalle günde 100 tır insani yardım ulaştırılabiliyor.

MISIRLI GENÇ, SINIRA DELİK AÇIP GAZZELİLERE EKMEK DAĞITIYOR

Mısır ile Gazze sınırından gelen bir görüntü yaşanan dramı gözler önüne serdi. 

Mısır ile Gazze arasındaki sınır duvarındaki küçük bir delik açarak Gazze halkına ekmek dağıtan Mısırlı gencin videosu sosyal medyada gündem oldu.

Mısırlı genç o delikten şu ana kadar 1.000 ekmek dağıttığını belirtti. 

 

Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Mısır-Gazze sınırında duvara delik açıp Gazzelilere ekmek dağıttı ile ilgili etiketler Mısır İsrail Gazze Filistin

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.