Dolar yeniden 17-18 liraya yükselir mi? Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı açıkladı

A Haber'in yayınına katılarak ekonomi ile ilgili soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, 17 liradan dolar alıp 12-13 liraya düşünce zarar edenlere seslendi. Aşan, "Beklediğinizde kurun nereye çıkacağını hedefliyorsanız zaten bu mevduat o seviyeyi garanti ediyor. Artık ne bekliyorsanız kur 17 mi 18 lira mı olacak? Ne görüyorlarsa ki bence hiç o seviyeleri beklemesinler." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, A Haber canlı yayınına katıldı. Kur korumalı TL mevduat sistemini anlatan ve ekonomideki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Aşan, dolar kurunun yeniden 17-18'lere yükselip yükselmeyeceği sorusuna da yanıt verdi.

"17 liradan aldım 12-13 liraya kadar düştü yüzde 20 zararım var nasıl bunu satarım, "bekleyeceğim" diyenlere" seslenen Göksel Aşan, "Beklediğinizde kurun nereye çıkacağını hedefliyorsanız zaten bu mevduat o seviyeyi garanti ediyor. Artık ne bekliyorsanız kur 17 mi 18 lira mı olacak? Ne görüyorlarsa ki bence hiç o seviyeleri beklemesinler. Neyi bekliyorlar tekrar 17 liraya çıksın ben satacağım diyenler zaten devlet bunu garanti ediyor niye bekliyorsunuz? Devlet zaten aradaki bu farkı size verecek." dedi.

Aşan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir tek sebep olabilir. Arada dalgalanmalar olabilir onu bekleyebilir ama bu konuda çok profesyonel değillerse bunu hiç tavsiye etmem. O anlamda para kazanabilecekleri bir oynaklığın olacağı döneme gitmiyoruz. Kurda istikrarın olacağı, artışların minimal olacağı bir döneme gidiyoruz. Bu dönemde bekleyeyim yükselince satar, düşünce alalım dönemine gitmiyoruz. Kur korumalı TL mevduatı varken, beklemenin bir anlamı yok. Katılım bankaları da bu sisteme başladı. Malum onların dini hassasiyetler var. Bunu çok iyi anlatmalılar."

Dolar yeniden 17-18 liraya yükselir mi? Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı açıkladı ile ilgili etiketler Dolar Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan kur korumalı tl mevduat Dolar artışı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.