Doğa Rutkay'dan İstanbul depremine ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür'e: ''Lütfen yeter''

Prof. Dr. Naci Görür, tv100 ekranlarında yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum Deprem Özel Yayını’na konuk oldu. İstanbul depremi için uyarılarda bulun Görür'ün ''En az 500 bin insan ölümle burun buruna'' şeklindeki açıklaması karşısında oyuncu Doğa Rutkay Kamal isyan etti.

2020 yılında Kahramanmaraş depremini bilen Prof. Dr. Naci Görür, bu kez İstanbul depremi için uyarılarda bulundu. tv100 ekranlarında yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum Deprem Özel Yayını’na konuk olan Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, beklenen İstanbul depremine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

''500 BİN İNSAN ÖLÜMLE BURUN BURUNA''


Naci Görür, olası İstanbul depremi ile ilgili şunları söyledi: “Şimdi İBB bir çalışma yaptı. Türkiye’de valiliklerden ve bakanlıklardan daha fazla rakam aldık. Denildi ki, ‘İstanbul’da 1 milyon 100 bin bina var’ Bunun 59 bin tanesi çok ağır hasarlı. Bu demektir ki ölümlü vakaların büyük bir kısmı bu 59 bin bina içerisinden olacak. Ben şimdi minimize ediyorum. Bu 59 bin binanın 49 bin binasını da alın. Bunda da insanların burnu kanamasın. 10 bin bina verin… 10 bin bina İstanbul’da hiç öyle kalmadı ama her biri beş katlı olsun. 50 bin kat yapar… Her kata iki daire koyun, her daireye 4-5 kişi koyun alın size 500 bin bu minimum. Yani bu işin şakası yok. İstanbul’da beklediğimiz deprem olursa bu yapı stoğuyla, bu gecekondu mantığıyla bu yoğunluğu bu nüfus içerisinde Kahramanmaraş depremlerinin kaybından daha fazla olur. Minumum 500 bin insan ölümle burun buruna”

DOĞA RUTKAY KAMAL İSYAN ETTİ


Prof. Dr. Naci Görür’ün İstanbul depremi için "500 bin insan ölümle burun buruna" açıklaması oyuncu Doğa Rutkay Kamal'ı isyan ettirdi. Konu ile ilgili yorumunu Twitter'dan dile getiren Rutkay şu cümlelere yer verdi:

''kıymetli hocamdan özür dileyerek, şöyle söylemek istiyorum!
Doğrudur hocam.Ama artık yeter! İstanbul korkusundan yasımızı yaşamayadık.
Korkudan uyumuyoruz.
Anneyiz nefes alamıyoruz.
geldi ha gelecek dediniz duyduk!
Evet!
ama şu sıra bu söylemler bizi parçalıyor.lütfen yeter.''

Doğa Rutkay'dan İstanbul depremine ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür'e: ''Lütfen yeter'' - Resim : 2

 

Doğa Rutkay'dan İstanbul depremine ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür'e: ''Lütfen yeter'' ile ilgili etiketler Naci Görür Doğa Rutkay deprem Twitter
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.