Dilberay: Bir İşkence Gösterisi! Büşra Pekin'in Dilber Ay Performansı İçin Çarpıcı Sözler!

Dilberay filmi yarın vizyona giriyor. 2019 yılında vefat eden Türk Halk Müziği sanatçısı Dilber Ay'ın acı ve işkenceyle geçen hayatını anlatacak filmde başrolde Büşra Pekin var. Birçok sinema yazarının 'Adeta bir işkence gösterisi' dediği Dilberay filmi ve Büşra Pekin'in performansı hakkında çarpıcı sözler geldi. İşte Dilberay filmine dair detaylar...

Ketche'nin Müslüm filminden sonra bir başka dram dolu hayat hikayesini anlattığı Dilberay filmi 4 Şubat'ta vizyona giriyor. Sanatçının zor yaşam koşullarından geldiği noktaya ışık tutan filmde Dilber Ay'ı oynayan Zeliha Kendirci ve Büşra Pekin oynuyor.

Büşra Pekin'in Dilber Ay performansı için çarpıcı sözler sarf eden sinema eleştirmenleri özellikle filmin hikayesinin içerdiği şiddet görüntülerine dikkat çekiyor. Gerçek bir hayat hikayesi olmasa kimsenin inanmayacağı görüntülerin izleyiciyi şok etmesi bekleniyor. Her türlü şiddet ve cinsiyet eşitsizliğini yaşayan bir kadının tüm gücüyle mücadele edip başarıya ulaşmasını anlatan filmde muazzam detaylar var.

Dilber Ay'ın Maraş'tan Düzce'ye uzanan acı dolu hayat hikayesinin anlatıldığı filmde neon ışık kullanımı sinema eleştirmenlerine göre fazlasıyla güzel bir detay. Çocukluk bölümünün biraz fazla uzun tutulması sanatçının yetişkinlik dönemine nasık hazırlandığını göstermesi açısından olumlu bulunuyor. 

Dilberay: Bir İşkence Gösterisi! Büşra Pekin'in Dilber Ay Performansı İçin Çarpıcı Sözler!

Gelelim Büşra Pekin'in Dilber Ay Performansına:

Dilberay'ın hayatı için acı ve şiddetle yoğrulmuş bir işkence gösterisi desek yeridir. Korku filmlerini aratmayan görüntülerin yer aldığı filmde sanatçıyı Büşra Pekin oynuyor. Başarılı oyuncu Büşra Pekin tüm ruhuyla yaşıyor adeta Dilber Ay'ı.

Filmin fragmanında Dilber Ay’la özdeşleşen “Meyrik (Maraş’tan Bir Haber Geldi)” ve “Noldu Gardaş” isimli iki türküyü Büşra Pekin'in sesinden duyuyoruz. Oturup kalkması ve tüm detayları ile sanatçıyı ekrana taşıyor Pekin.

Dilberay: Bir İşkence Gösterisi! Büşra Pekin'in Dilber Ay Performansı İçin Çarpıcı Sözler! - Resim : 2

Türkiye'nin kolay kolay yüzleşmek istemediği çocuk yaştaki gelinler meselesini etkileyici bir performansla beyaz perdeye aktarıldığı Dilberay filminin senaryosu ise Kamuran Süner ve Nalan Merter Savaş tarafından kaleme alındı. Filmin müzikleri İskender Paydaş imzasını taşıyor.

Dilberay: Bir İşkence Gösterisi! Büşra Pekin'in Dilber Ay Performansı İçin Çarpıcı Sözler! ile ilgili etiketler Büşra Pekin dilberay
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.