Devletten her aileye 200 liralık elektrik faturası indirimi! PTT'ye giderek anında başvurun!

Yeni yılla beraber zamların alt üst ettiği elektrik faturaları maddi durumu elverişsiz olan aileleri zor durumda bırakıyor. En düşük faturanın neredeyse 500 lirayı aştığı elektrik faturaları can sıkıcı oluyor. Ancak ile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen 200 liralık elektrik faturası indirimi yardımdan habersiz olanlar merakla araştırmalarını yapıyor.

Yeni yılda zamlar maddi durumu elverişsiz ailelerin yaşantısını kabusa çevirirken özellikle kış aylarında gelen elektrik faturaları ortalama olarak 500 lirayı aşıyor. Sadece elektrikte değil bunun yanında doğalgaz, gıda ve akaryakıt ürünlerine de zam gelmesi esnafı da zor durumda bırakıyor.

Rusya Ukrayna savaşının patlak vermesi ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Türkiye’nin de bu yaşananlardan etkilenmesi yüklü elektrik faturaları altında ailelerin yaşantısını zorlaştırıyor. Ancak tüm bunlar yaşanırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen 200 liralık elektrik faturası indirimiden habersiz olanlar az da olsa bu imkanlar doğrultusunda rahatlıyor.

Devletten her aileye 200 liralık elektrik faturası indirimi! PTT'ye giderek anında başvurun!

2019 yılından bu yana faaliyetle olan elektrik faturası indirimi aslında yeni bir olay değil. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan Elektrik Tüketim Desteği sayesinde belirli şartları karşılayanların elektrik faturalarında 200 liralık indirime gidiliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlara sunulan Elektrik Tüketim Desteğinden yararlanmak için en yakın PTT şubelerine kimlik ve elektrik faturası ile gitmek yeterli oluyor.

Devletten her aileye 200 liralık elektrik faturası indirimi! PTT'ye giderek anında başvurun! - Resim : 2

İşte Elektrik Faturası İndirimi İçin Başvuru Şartları

Çekirdek aileler yani 1 ya da 2 kişi aile ferdinin olduğu ailelere 75 kilovatsaat/ 68,67 TL,

3 kişilik ailelere 100 kilovatsaat/ 91.56 TL,

4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat/ 114.44 TL,

5 ve daha fazla kişiye sahip hanelere aylık 150 kilovatsaat yani 137.33 TL, elektrik yardımı sağlanıyor. Solunum cihazları başta olmak üzere makineye bağlı yaşayan birileri varsa 206 TL'ye kadar elektrik yardım sunuluyor.

Devletten her aileye 200 liralık elektrik faturası indirimi! PTT'ye giderek anında başvurun! ile ilgili etiketler İndirim elektrik faturası aile ve sosyal hizmetler bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.