DEPREM UZMANI ŞENER ÜŞÜMEZSOY’DAN KIRMIZI ALARM: HANGİ KENTLERİMİZDE BÜYÜK RİSK VAR?

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile 'Haberin Olsun' SuperHaber YouTube kanalında...

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt, ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde, bir yıl önce bugün 11 ilimizi yıkan, 53 bin 537 canımızı yitirdiğimiz Kahramanmaraş depremlerini andı.

Depremlerin yıl dönümünde Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy SuperHaber canlı yayınına konuk oldu.

''KAHRAMANMARAŞ, ÇOK YÜKSEK BİR ENERJİYİ KUZEYE DOĞRU İLERLETİYOR''

Kahramanmaraş depremlerini değerlendiren Prof. Üşümezsoy, bölgedeki riski gözler önüne sererken ''Doğu Anadolu fayı konusunda ortaya attıkları hayali fay modeli gerçek olsaydı Adana ve İskenderun yerle bir olacaktı. Doğu Anadolu ve Amik Ovası fayı önemli. Bunlar birleşerek kırılıyor. Depremde açığa çıkan dalgalar binanın altındaki kayaları sıkıştırınca, sünger gibi suyla dolu olan kayaların dengeleri bozuluyor. Kahramanmaraş, çok yüksek bir enerjiyi kuzeye doğru ilerletiyor. Kahramanmaraş ve Hatay'da yaşanan yıkım gibi bölgede bir risk söz konusu değil.'' ifadelerini kullandı. 

‘Haberin Olsun’u SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

 

DEPREM UZMANI ŞENER ÜŞÜMEZSOY’DAN KIRMIZI ALARM: HANGİ KENTLERİMİZDE BÜYÜK RİSK VAR? ile ilgili etiketler deprem 6 Şubat Kahramanmaraş Hatay Şener Üşümezsoy Lütfü Savaş Ceyhun Bozkurt Haberin Olsun

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.