Dar gelirli ailelere belediyelerden 1600 lira kömür yardımı! İşte e-Devlet yakacak yardımı başvurular

Belediyelerden dar gelirli ve muhtaç ailelere kış ayları yaklaşırken yakacak kömür yardımı yapılıyor. Karşılıksız olarak ihtiyaç sahibi ailelere yapılan kömür yardımları için başvurular devam ediyor. İşte, kömür yardımı başvurusu…

Dar gelirli ve muhtaç ailelere kömür yardımı kış ayları yaklaşırken bir adım daha önem kazandı. Sadece Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla değil Belediyeler tarafından da desteklenen kömür yardımları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. İşsiz ya da yardıma muhtaç vatandaşların yanında sigortalı bir işte çalışmasına rağmen aylık hane halkı kişi başı ortalama kazançları, asgari ücretin 3/1’in altında olanlarda kömür yardımlarından yararlanabiliyor.

1600 TL Kömür Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Dar gelirli aileler ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar, yaklaşan kış ayları ile beraber kömür ve odun yardımı yani yakacak yardımı almak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına, Belediyelere veya Derneklere başvurularını gerçekleştirebiliyorlar.

Belediye Kömür Yardımı Başvurusu 2022

Öncelikle ikametgahınızın bulunduğu bölgedeki İlçe Belediyelerine veya Büyükşehir Belediyesine giderek Sosyal Yardım Başvuru Formunda yer alan “yakacak yardımı” seçeneğini işaretleyerek kömür yardımına başvuruda bulunulabiliyor.

Kömür Yardımı

Belediyeler ise kömür yardımları için ön başvuruları E-Devlet sistemi üzerinden kabul ediyor.

E-Devlet sistemi üzerinden kömür yardımı başvurusu yapabilmek için https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkine tıklamanız yeterli olacaktır.

Hemen ardından Uygulamaya Git seçeneğine tıkladıktan sonra başvuru formunda başvuracağını belediyeyi seçiyorsunuz. Sonraki aşamada ise başvuru formunu doldurarak sosyal yardım türleri arasından “Yakacak Yardımı” seçeneğini işaretliyorsunuz.

Kömür yardımı hakkında detaylı bilgilere ise ALO 153 Beyaz Masa hattı üzerinden de erişebiliyorsunuz.

Kömür Yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kömür Yardımı Başvurusu 2022

Dar gelirli aileler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere sadece gıda ve erzak yardımı değil giysi ve kömür yardımında da bulunuyor.

E-Devlet sistemi üzerinden veya farklı bir platformdan kömür yardımına başvuramıyorsunuz. Bunun için mutlaka https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti linkine tıklayarak başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir.

Dar gelirli ailelere belediyelerden 1600 lira kömür yardımı! İşte e-Devlet yakacak yardımı başvurular ile ilgili etiketler Sosyal Yardım kömür yardımı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.