Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya terörle mücadele çağrısı: Örgüt ayırmadan mücadeleyi sürdürmeliyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan uluslararası topluma terörle mücadele konusunda çağrı geldi. Erdoğan, "Bölgesel ve uluslararası iş birliği terörle mücadelede hayati önemdedir. Mücadelemizi terör örgütleri arasında ayrım yapmaksızın sürdürmeliyiz" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 15. Zirvesi'nde açıklama yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bölgesel ve uluslararası iş birliği terörle mücadelede hayati önemdedir. Mücadelemizi terör örgütleri arasında ayrım yapmaksızın sürdürmeliyiz.

Bölgemiz PKK, YPG, FETÖ, DEAŞ gibi eli kanlı terör örgütlerinden temizlendikçe huzur, istikrar ve ekonomik kalkınma da hızlanacaktır.

Kıbrıs meselesinde Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün tescil edilmesi çözümün anahtarıdır. Tüm dost ve kardeş ülkelerin KKTC'nin çözüm vizyonunu ön yargısız bir şekilde değerlendirmesini istiyorum.

Bölgemizde ulaşım altyapısının geliştirilmesi gayretlerimiz hız kesmeden devam ediyor. Ticaret hacmini 100 milyar dolar seviyesine çıkarmalıyız.

GÖÇ TEHLİKESİNİ ÖNLEMEK İÇİN AFGANİSTAN'DAKİ KRİZİN BİTİRİLMESİ GEREKİYOR

Kardeşlerim; ciddi bir insani ve ekonomik krizle karşı karıya bulunan Afganistan'da bir an evvel barış ve istikrarın tesis edilmesi önemlidir. Ortak temennimiz ve hedefimiz budur. Sağlık, eğitim gibi kritki sektörler dahil temel devlet yapısının ayakta tutulması çabalarını destekliyoruz. Bölgemizi tehdit edecek ciddi bir göç tehlikesinin önlenmesi için Afgan ekonomisinin ayağa kaldırılması gerekiyor.

Azerbaycan'ın bölgede refahın artması için attığı adımlar takdir edilmelidir. Türkiye olarak kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Ayrıntılar geliyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya terörle mücadele çağrısı: Örgüt ayırmadan mücadeleyi sürdürmeliyiz ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan terörle mücadele çağrı
GÜNÜN VİDEOSU

Elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı örgüt çökertildi! İşte operasyon anları...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay merkezli 7 ilde jandarma tarafından düzenlenen Mahzen-47 operasyonunun detaylarını paylaştı. Bakan Yerlikaya, elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı organize suç örgütü çökertildiğini, 52 şüphelinin de yakalandığını açıkladı.