Colin Burgess kimdir, kaç yaşında öldü, neden öldü?

Dünyaca ünlü rock müzik grubu AC/DC'nin ilk bateristi Colin Burgess, 77 yaşında hayata gözlerini yumdu. Avustralyalı sanatçının ölüm nedeni henüz açıklanmadı. Bu üzücü gelişmenin ardından 'Colin Burgess kim?' sorusu arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Colin Burgess kimdir, kaç yaşında öldü, neden öldü? İşte, Collin Burgess hakkında merak edilenler...

Dünyaca ünlü rock müzik grubu AC/DC'nin ilk bateristi Colin Burgess, 77 yaşında yaşamını yitirdi. Avustralyalı sanatçının ölüm nedeni henüz açıklanmadı ve müzik dünyasında büyük bir üzüntü yarattı. Bu çerçevede Colin Burgess'in kim olduğu merak ediliyor. Peki, Colin Burgess kimdir, kaç yaşında öldü, neden öldü? İşte detaylar...

Colin Burgess kimdir, kaç yaşında öldü, neden öldü?

Colin John Burgess kimdir?

Avustralyalı rock müzisyeni Colin John Burgess, 16 Kasım 1946'da doğdu ve 15 Aralık 2023 tarihinde hayatını kaybetti. Sanatçı, 1968 ile 1972 yılları arasında Masters Apprentices adlı grupla davul çalarak müzik kariyerine başlamış, ardından 1973'ten 1974'e kadar hard rock grubu AC/DC'nin orijinal davulcusu olmuştur. Masters Apprentices, "5:10 Man", "Think about Tomorrow Today", "Turn Up Your Radio" ve "Because I Love You" gibi hit şarkılarla üst sıralarda yer almıştır.

1998 yılında, Burgess'un da bulunduğu Masters Apprentices, ARIA Şöhretler Korusu'na alınmıştır. Sanatçı, kardeşi Denny Burgess ile birlikte bas gitar ve vokalde yer aldığı His Majesty adlı grupta da çeşitli performanslara imza atmıştır.

Colin John Burgess, 16 Kasım 1946 tarihinde Sydney'de doğmuş ve kardeşi Denny ile birlikte büyümüştür. Sydney'de Joe Travers'ın gitarıyla birlikte Untamed adlı grupta davul çalmıştır. 1965 yılında, Denny Burgess, surf enstrümantal grubu Throb'un erken dönem bas gitaristi ve vokalistiydi. 1967 yılında Burgess ve Denny, Bill Verbaan'ın bas gitarıyla birlikte psikedelik grubu Honeybunch'u kurdu. Daha sonra grup, "The Haze" adını aldı.

1965 yılının sonlarına doğru, Masters Apprentices, Adelaide'de pop ve rock bir grup olarak kuruldu. Erken 1967'de Melbourne'e taşındılar ve aynı yılın sonlarına doğru kariyerleri kritik bir noktaya ulaştı. Grubun davulcusu Steve Hopgood ve solo gitaristi Tony Sommers, grubun istikrarsız kaderinden rahatsız olmuşlardı, bu nedenle kurucu üye Jim Keays, onları değiştirmeye karar verdi. Sydney'de, Burgess kardeşler, Haze isimli grup, Masters Apprentices'ı Ashfield banliyösünde bir konserde desteklediğinde Keays ile tanıştılar.

Ocak 1968'de Keays, Masters Apprentices'ı Summers ve Hopgood'un ayrılmasıyla yeniden düzenledi. Burgess, yeni davulcu olarak Melbourne'a getirildi. Ardından Keays, Missing Links ve onun türeği Running Jumping Standing Still'den gitarist Doug Ford'u aradı. Mayıs 1970'te, Glenn Wheatley'nin bas gitarda yer aldığı grup Londra'ya taşındı ancak burada pek ticari başarı elde edemedi. Wheatley, 1971'in sonlarında ayrıldı ve 1972'nin başlarında Keays, kendi ayrılığını ve hemen Avustralya'ya dönme niyetini açıkladı.

Colin John Burgess neden öldü?

Sanatçının ölümü müzik dünyasında büyük bir üzüntüye neden oldu. AC/DC hayranları ve müzikseverler, sosyal medya üzerinden Burgess'e olan saygılarını dile getiriyor. Colin Burgess'in ölüm nedeniyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Colin Burgess kimdir, kaç yaşında öldü, neden öldü? ile ilgili etiketler rock
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.