Çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte, çökertme kebabı tarifi...

Çökertme kebabı, Türk mutfağının öne çıkan lezzetlerinden biridir ve özellikle Muğla, Bodrum ve Milas gibi Ege bölgesine ait şehirlerde popülerdir. Peki, çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte tarifi...

Bu kebap türü, genellikle Bodrum Kebabı olarak da adlandırılır ve özgün tatlarıyla Ege mutfağının önemli bir parçasıdır. Muğla şehrine özgü bu lezzet, bölgenin gastronomik zenginliklerine kendi benzersiz dokunuşunu katmıştır. Peki, çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte detaylar...

Çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte, çökertme kebabı tarifi...

ÇÖKERTME KEBABI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

250-300 gram jülyen kesilmiş et 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz

Yoğurtlu Sos İçin: 4 dolu yemek kaşığı yoğurt 2 diş sarımsak 1 fiske tuz (yoğurt için)

Patatesler İçin: 4 adet orta boy patates 1 çay kaşığı tuz (patatesler için) Sıvı yağ (kızartmak için)

Sos İçin: 1 kaşık domates biber sosu ya da salça 1 kaşık sıvı yağ

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ

Düdüklü tencere içerisinde etler harlı ateşte suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Suyunu çektiğinde, sıvı yağ ve ezilmiş 2 diş sarımsak eklenip 1-2 tur çevrildikten sonra su eklenir ve tencere kapatılır. Etler, suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilir.

Bu esnada patatesler ince halka şeklinde kesilip kibrit çöpü şeklinde doğranarak hazır edilir. Üzerlerine tuz serpilip kızgın yağda kızartılır ve ardından büyük bir servis tabağına alınır.

Ayrı bir kapta yoğurt, ezilmiş sarımsak ve bir fiske tuz karıştırılır, ardından kızarmış patateslerin üzerine gezdirilir.

Ayrı bir cezvede salça ve yağ kızdırılıp, bu karışım da yoğurtlu sosun üzerine gezdirilir. Yazdan hazırlanan domates sosu kızdırılmışsa kullanılır veya isteğe bağlı olarak domates rendesi veya püresi kavrulup dökülerek de yapılabilir.

Suyunu çeken etler kızarmaya başladığında birkaç tur daha kavrulup altı kapatılır ve pişmiş etler domates sosunun üzerine yerleştirilir. İsteğe bağlı olarak kekik veya kıyılmış maydanoz serpilip, servis edilir.

 

Çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte, çökertme kebabı tarifi... ile ilgili etiketler Yemek Tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.