Coinler Bitti Sıra Altın ve Dolarda! Dolar Ne Zaman Duracak, Yükselecek mi?

Yatırımcıların merakla araştırdığı konuların başında son günlerde yükselişini sürdüren dolar kuru var. 16 TL sınırını da aşan Dolar/TL yükselişiyle beraber coin mağdurları da gözünü bu alana çevirdi. Kripto para dünyasında yaşanan ani çöküş tüm coin ve altcoinlerde de kendini gösterdi. Peki dolar ne kadar yükselecek, gram altın artacak mı?

Yatırımcılar için hazırladığımız bu haberimizde özellikle dolardaki yükselişe uzmanların neler söylediğini, öngörülülerini araştırdık. 16 TL sınırını da aşan Dolar/TL kurunda beklentiler ne yönde? Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş dolar ne kadar yükselecek sorusuna yanıt verdi.

Kripto para borsalarında yaşanan çöküş sonrası yatırımcılar tüm dikkatini dolar ve gram altına çevirmiş durumda. Coinlerin peş peşe düşmesi ve beklentilerin de özellikle yaz sonuna kayması sonrası ibreyi dolara ve gram altına çevirdi. Biz de dolar yükselir mi, doların yükselişi devam eder mi sorusuna hazırladığımız bu haberde yanıt aradık.

Dolar yükselecek mi sorusunu Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş cevapladı. Memiş, doların yükseliş trendinden olduğunu ve 16 TL sınırını aştığını ancak bu yükselişin nedeninin FED tarafından açıklanan rakamlarla ilgili olduğunu söyledi.

İslam Memiş, doların yükselişinin devam etmesinin 26 Mayıs'ta Merkez Bankası tarafından açıklanacak faiz kararı sonrası netleşeceğini belirterek, 16,40 TL' nin kritik eşik olduğunu açıkladı.

Coinler Bitti Sıra Altın ve Dolarda! Dolar Ne Zaman Duracak, Yükselecek mi?

Öte yandan doların yükselişinin devam etmesi halinde gram altın fiyatlarının da artacağını söyleyen uzmanlar, TL'de kalmaktansa uzun vadede doların koruyucu liman olacağını belirtiyorlar.

Not: Bu içerik yatırım tavsiyesi değildir. Belli başlı uzmanların görüşlerine yer verilmiştir.

Coinler Bitti Sıra Altın ve Dolarda! Dolar Ne Zaman Duracak, Yükselecek mi? ile ilgili etiketler Dolar Merkez Bankası faiz dolar yükselir mi gram altın fiyatları İslam Memiş Fed
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.