Usta oyuncu Civan Canova hayatını kaybetti!

Geçtiğimiz haftalarda kolunda oluşan bir sorun sebebiyle hastaneye giden ünlü oyuncu Civan Canova, çektirdiği film sonucunda akciğerinde kitle olduğunu öğrenmişti. 67 yaşındaki Canova'nın bugün hayatını kaybettiği öğrenildi. Canova'nın ölüm haberini ünlü oyuncu Esra Dermancıoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu.

Kısa süre önce yaptığı paylaşımda akciğer kanseri tedavisi gördüğünü açıklayan ünlü oyuncu Civan Canova bugün hayatını kaybetti.

Instagram hesabından paylaşım yapan oyuncu Esra Dermancıoğlu, haberi şu ifadelerle duyurdu:

ESRA DERMANCIOĞLU DUYURDU: HAYATTA İÇİME EN DOKUNAN SICACIK CİVAN'IMI KAYBETTİK

 "Dostum bu hayatta içime en dokunan sıcacık Civan'ımı kaybettik. Civan huzur içinde dolaş bebeğim belki yine bi yerde, bi zaman karşı karşıya geliriz. Çok yeni bi haber sevdiklerine, sevenlerine burdan duyurmak istedim" 

Usta oyuncu Civan Canova hayatını kaybetti!

 CİVAN CANOVA KİMDİR?

Civan Canova, 28 Haziran 1955 tarihinde Ankara’da doğdu. Tiyatro yönetmeni Mahir Canova babasıdır. Annesi Gündüz Sencer babasından boşandıktan sonra 1963 yılında Kartal Tibet ile evlenmiştir. Kanat Tibet ve Kumru Tibet adında bir kız kardeşi var. İlkokulu tamamladıktan sonra 1966 yılında ortaokul kısmından itibaren yatılı olarak okuduğu Ankara TED Ankara Koleji’nden 1973 yılında mezun oldu. 1973 yılında puanı Ankara Üniversitesi İktisatı tuttuğu için oraya yazıldı iki ay sonra okulu bıraktı. 

1974 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünde okumaya başladı. Aynı sene çekilen Yılmaz Güney'in “Arkadaş” filminde sinema hayatına başladı. 1978 yılında Konservatuvarın Tiyatro bölümünden mezun olarak İstanbul Devlet Tiyatrolarında çalışmaya başladı. 1981 yılının Eylül ayında Burdur’da 4 aylık kısa dönem askerlik yaptı.

Civan Canova, 10 Haziran 1998 tarihinde tiyatro ve sinema sanatçısı Açelya Akkoyun ile evlendi. 5 Haziran 2002 tarihinde boşandı. 2014 yılında Tomris Giritlioğlu’nun hazırladığı başrollerini Nik Xhelilaj, Elif Atakan, Devrim Evin ve Cemal Hünal’ın paylaştığı “Her Sevda Bir Veda” adlı dizide Burhan karakterini canlandırdı.

 Canova, 20 Ağustos 2022 tarihinde hayatını kaybetti. 

Usta oyuncu Civan Canova hayatını kaybetti! ile ilgili etiketler Civan Canova
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.