Çin’de yeni bir dönem başlıyor! Uçan otomobil 2024’te satışa çıkıyor

Çin otomobil piyasasında yeni bir dönemin kapılarını aradı. Çinli XPeng şirketi, X2 elektrikli uçan otomobilini illkez halka açık bir şekilde Dubai semalarında uçurdu. Uçan otomobilin 2024’te satışa sunulması bekleniyor. İşte detaylar…

Çinli elektrikli otomobil üreticisi XPeng, uzun süredir üzerinde çalıştığı uçan elektrikli otomobilinin ilk halka uçuşunu Dubai semalarında gerçekleştirdi. 

Çin’de yeni bir dönem başlıyor! Uçan otomobil 2024’te satışa çıkıyor

Yaklaşık 150 kişinin tanık olduğu gösteri uçuşu Dubai'de düzenlenen GITEX Global teknoloji fuarının açılış gününde yapıldı. XPeng X2 olarak adlandırılan model Dubai Sivil Havacılık Otoritesinden alınan özel izinle havalandı.

Ağırlığı azaltmak için karbon fiber gövde ile donatılan uçan otomobil, aerodinamiği iyileştiren gözyaşı damlası şeklinde minimalist bir tasarıma sahip. Manuel ve otonom sürüş modları bulunan XPeng X2 alçak irtifalarda kısa uçuşlar için kullanılacak.

Çin’de yeni bir dönem başlıyor! Uçan otomobil 2024’te satışa çıkıyor - Resim : 2

Gösteri uçuşunda boy gösteren beşinci nesil bir prototip ancak şirket şu anda altıncı nesil üzerinde çalışıyor. Beşinci nesil sadece uçabiliyor karada gidemiyor. Gelecek model hem havada hem de yollarda sürülebilecek. Uçan otomobilin 2024'te satışa sunulması planlanıyor.

Çin’de yeni bir dönem başlıyor! Uçan otomobil 2024’te satışa çıkıyor - Resim : 3

XPeng X2 özellikleri:

Kapasite: 2 kişi

Boyutlar: 5 x 4.78 x 1.36 metre

Ağırlık: 560 kg

Yük kapasitesi: 200 kg

Maksimum hız: 130 km/s

Uçuş yüksekliği: 1.000 metre

Uçuş süresi: 35 dakika

İşte XPeng X2'nin uçuş anları...

 

 

Çin’de yeni bir dönem başlıyor! Uçan otomobil 2024’te satışa çıkıyor ile ilgili etiketler Otomobil Çin Dubai uçan araba XPeng X2
GÜNÜN VİDEOSU

BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'de hazımsızlık yarattı! Genel Kurul'da skandal hakaret...

BM, Filistin'in tam üyeliğini içeren karar tasarısını onayladı. İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Gilad Erdan, BM Genel Kurulu’ndaki Filistin konulu toplantıda karara tepki göstererek BM Anlaşmasını kürsüde parçaladı.