ÇINARCIK’TAKİ 4.1’LİK DEPREM! BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLER Mİ? ŞENER ÜŞÜMEZSOY AÇIKLADI!

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile 'Haberin Olsun' SuperHaber YouTube kanalında...

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt, ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde, Çınarcık'taki 4.1'lik depremin beklenen büyük İstanbul depremine yansımalarını, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda konuşulacak rakamları ve memur ve emekli maaş zammını masaya yatırdı.

''İLK AŞAMADA 6 AYLIK ENFLASYON ORANINDA BİR ZAM DEĞERLENDİRMESİ SÖZ KONUSU. BU ZAM YAPILIR İSE 15 BİN 708 TL OLUYOR''

Bozkurt, ''Asgari ücretin ikinci toplantısında işçi ve işveren tarafı tekliflerini sunacak. İlk aşamada 6 aylık enflasyon oranında bir zam değerlendirmesi söz konusu. Bu zam yapılır ise 15 bin 708 TL oluyor. Asgari ücret 16 bin TL'nin sonuna, 17 bin TL'nin başında bir rakama gelebilir.

''MERKEZ BANKASI VERİLERİYLE BİRLİKTE EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22.017 TL'DEN 33 BİN TL'YE ÇIKABİLİR''

Merkez Bankası verileriyle birlikte en düşük memur maaşı 22.017 TL'den 33 bin TL'ye çıkabilir. Yüzde 50'lik bir artış bekleniyor. En düşük memur emeklisi maaşı 9.876 TL'den 14.960 TL'ye çıkabilir.

''MUHALEFETİN İSTANBUL'DA SEÇİMİ KAYBEDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM''

Cumhur İttifakı heyetleri ortak adaylar noktasında büyük ihtimal bu hafta son şekli verecek. Seçim anketinde İmamoğlu'nun Haziran'daki seçim sonucunun tam tersi bir yenilgiyle karşılaşması söz konusu. İstanbullu İmamoğlu'nu başarısız buluyor. Muhalefetin işi kolay değil. İstanbul'da seçimi kaybedeceklerini düşünüyorum.'' dedi.

Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, 'Haberin Olsun' yayınında Çınarcık depreminin beklenen büyük İstanbul depremini tetikleyebileceği yönündeki tartışmalara son noktaya koydu. 

''BEKLENEN BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ TAM BİR BALONDUR''

Ezber bozan açıklamalar yapan Üşümezsoy Adalar fayının ölü bir fay olduğuna vurgu yaparak, büyük İstanbul depreminin 'balon' olduğunu belirtirken, ''Hep Adalar fayında deprem olacak deniyordu. Adalar fayı ölü faydır, Kuzey Anadolu Fayı değildir. Fayın bir ucu Düzce'ye gidiyor. Diğer ucu Teşvikiye'den Mudanya'ya gidiyor. Adalar fayında böyle bir aktivite görmüyoruz. Çınarcık depremi 1999 depreminin sonunda artçıların biriktiği Teşvikiye'de olmuştur. Beklenen büyük İstanbul depremi tam bir balondur.'' şeklinde konuştu.

''İSTANBUL'DA KUMBURGAZ ÇUKURUNDA 6 YA DA 6.5'LUK BİR DEPREM OLABİLİR''

Gemlik Körfezi'ndeki faya dikkat çeken Üşümezsoy, Kumburgaz çukurunda 6 ya da 6.5'luk bir deprem olabileceği yönünde kritik uyarılar yaparken, ''Adalar fayı çalışamaz, ölü bir faydır. 1999'dan beri Teşvikiye'de olan fayın tam ucundadır, oradan güneye doğru inip Gemlik Körfezi'ndeki fayları tetiklemektedir. Çınarcık'ın güneye doğru olan fayında stres boşalmıştır. İstanbul'da Kumburgaz çukurunda 6 ya da 6.5'luk bir deprem olabilir. Yerel yönetimler hayalet Adalar fay hattı üzerinden yurt dışından krediler alıyor. Yeni alanlar imara açılıyor, rant kovalanıyor.'' sözlerini kullandı.

‘Haberin Olsun’u SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

ÇINARCIK’TAKİ 4.1’LİK DEPREM! BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLER Mİ? ŞENER ÜŞÜMEZSOY AÇIKLADI! ile ilgili etiketler deprem Çınarcık Marmara Bölgesi asgari ücret asgari ücret tespit komisyonu Merkez Bankası Şener Üşümezsoy Ceyhun Bozkurt

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.