Candan Kardeşler kimdir, ne iş yapıyorlar, neden tutuklandılar?

Tutuklanmalarıyla sosyal medya gündemine düşen Nihal ve Bahar Candan kardeşler, Dilan ve Engin Polat'ın ardından benzer kara para aklama iddialarla cezaevine sevk edildi. Candan kardeşlerin yaşamları ve meslekleri büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, Candan Kardeşler kimdir, ne iş yapıyorlar, neden neden tutuklandılar? İşte Candan kardeşler hakkında merak edilenler...

Kara para aklama iddiaları, ünlü sosyal medya fenomeni Nihal Candan ve kardeşi Bahar Candan'ın adını bir kez daha skandal bir şekilde gündeme getirdi. Candan kardeşlerin hayatları, kariyerleri ve şimdiye kadar ne yaptıkları merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Candan Kardeşler kimdir, ne iş yapıyorlar, neden tutuklandılar?

Candan Kardeşler kimdir, ne iş yapıyorlar, neden tutuklandılar?

CANDAN KARDEŞLER KİMDİR?

Nihal Candan kimdir?

 

1995 yılında Mersin'de doğan Nihal Candan, İstanbul Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim gördü. Bu Tarz Benim yarışmasıyla geniş bir izleyici kitlesi tarafından tanındı. Aynı zamanda 2016'da başlayan Survivor 2016 yarışmasında gönüllüler takımında yer alarak adını daha da duyurdu.

Candan Kardeşler kimdir, ne iş yapıyorlar, neden tutuklandılar? - Resim : 2

Nihal Candan'ın hayatına dair merak edilen bir diğer nokta ise 1997 doğumlu kız kardeşi Bahar Candan. Bahar Candan, Bu Tarz Benim yarışmasıyla televizyon dünyasına adım attı ve bu süreçte kardeşi Nihal Candan ile birlikte sıkça gündeme geldi.

Bahar Candan kimdir?

İstanbul'da 1998 yılında dünyaya gelen Bahar Candan, aynı şekilde hukuk öğrenimi görmekte ve lisans eğitimine devam etmektedir. İşte Benim Stilim yarışması ile büyük bir takipçi kitlesi edinen Bahar Candan, sosyal medyada yaptığı iddialı paylaşımlar ve benzersiz tarzıyla sık sık gündeme gelmiştir.

Candan Kardeşler kimdir, ne iş yapıyorlar, neden tutuklandılar? - Resim : 3

Bahar Candan'ın müzik dünyasındaki adımı, "Dondurma Gibisin" ve "Dom Perignon" isimli parçalara çektiği kliplerle konuşulmuştu. Sosyal medyadaki etkileşimi ve kariyeriyle dikkat çeken Bahar Candan, kız kardeşi Nihal Candan gibi genç yaşta büyük bir hayran kitlesi edinmiştir.

CANDAN KARDEŞLER NEDEN TUTUKLANDI?

Sosyal medya fenomenleri olarak bilinen Bahar ve Nihal Candan kardeşler, kara para aklama suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandılar.

Candan kardeşler, dolandırıcılık ve suç gelirlerini aklama iddialarını reddetmişlerdi. Polis tarafından kendilerine sorulan isimleri tanımadıklarını ifade etmişlerdi.

Bahar ve Nihal Candan'ın tutuklanmasına neden olan davanın son durumuna göre, resmi kurum ve kuruluşların icradan satışa çıkardığı araçları düşük fiyatlarla satın alarak suç örgütünün güvenini kazandıkları, ardından bu araçları talep edip para topladıkları tespit edildi. İlerleyen süreçte ihalelerde sorunlar yaşandığı ve mağdurlara geri ödeme yapılmadığı, araç teslimatının gerçekleşmediği ortaya çıktı.

Polis ekipleri, ünlü sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan'ın, söz konusu suç örgütünün paralarını akladığını belirledi. Bu gelişme üzerine, Nihal ve Bahar Candan ile Hacı İsrafil Sağlam, gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra Küçükçekmece Adalet Sarayı'na getirildi. Cumhuriyet savcısına verdikleri ifadelerin ardından 3 şüpheli, tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Sulh Ceza Hakimliği, yapılan incelemelerin ardından 'Kara para aklama' ve 'Suç örgütüne üye olma' suçlarından dolayı 3 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan Bahar, Nihal Candan ve Hacı İsrafil Sağlam'ın, Silivri'deki Marmara Cezaevi'ne gönderileceği öğrenildi.

Candan Kardeşler kimdir, ne iş yapıyorlar, neden tutuklandılar? ile ilgili etiketler Bahar Candan Nihal Candan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.