Call Me By Your Name filminin konusu nedir?

Call Me By Your Name filmi Oscar ödül törenlerine damgasını vurdu. Vatandaşlarımız film ile ilgili detayları merakla araştırmakta. Beni Adınla Çağır, yönetmenliğini Luca Guadagnino'nun gerçekleştirdiği 2017 çıkışlı romantik drama filmidir. Filmin senaryosu James Ivory tarafından, André Aciman'ın 2007 yılında çıkan aynı adlı romanından uyarlandı.Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından 1929 yılında Los Angeles'ta verilmeye başlanan ve bu yıl 90’ıncısı düzenlenen Akademi Ödülleri (Oscar), Los Angeles’taki Dolby Theatre'da komedyen Jimmy Kimmel’ın sunduğu törende sahiplerine verildi. Peki, Call Me By Your Name filminin konusu nedir? Kimler oynuyor? Beni Adınla Çağır fragmanını haberimizden izleyebilirsiniz...

90. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül gecesine Beni Adınla Çağır yani Call Me By Your Name filmi damga vurdu. “En İyi Film” ödülünü “The Shape of Water", “En İyi Yönetmen Ödülü”nü de The Shape of Water’ı yöneten Guillermo del Toro kazandı. “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne Frances McDormand (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri), “En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne ise Gary Oldman (Darkest Hour) layık görüldü. Peki, Call Me By Your Name filminin konusu nedir? Kimler oynuyor? Beni Adınla Çağır fragmanını haberimizden izleyebilirsiniz...

call_me_by_your_name_filminin_konusu_nedir_kimler_oynuyorsf

PEKİ, CALL ME BY YOUR NAME FİLMİNİN DETAYLARI

Beni Adınla Çağır (Özgün adı:Call Me by Your Name), yönetmenliğini Luca Guadagnino'nun gerçekleştirdiği 2017 çıkışlı romantik drama filmidir. Filmin senaryosu James Ivory tarafından, André Aciman'ın 2007 yılında çıkan aynı adlı romanından uyarlandı. İtalya, Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya ve Fransa ortak yapımı olarak üretilen film, Benim Adım Aşk (Io sono l'amore, 2009) ve Sen Benimsin (A Bigger Splash, 2015) filmlerinden sonra Luca Guadagnino'nun arzu temalı üçlemesinin son ürünüdür. 1983 yılında İtalya'da geçen Beni Adınla Çağır, 17 yaşındaki Amerikalı İtalyan Elio Perlman (Timothée Chalamet) ile babasının Amerikalı asistanı Oliver (Armie Hammer) arasındaki romantik ilişkiyi anlatmaktadır. Filmin diğer oyuncuları arasında Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel ve Victoire Du Bois de bulunmaktadır.

Beni Adınla Çağır, yapımcılar Peter Spears ve Howard Rosenman'in, Aciman'ın romanının ekran haklarını 2007 yılında satın alması sonrası geliştirilmeye başlandı. İlk başlarda filmin yönetmenliğini Ivory'nin gerçekleştirmesi planlandı, ancak daha sonradan Ivory, sadece senaryo yazımı ve yapımcılığa dahil oldu. Guadagnino, film ekibine sadece mekan danışmanı olarak katıldı ancak o da daha sonra filmin yönetmeni ve yapımcısı oldu. Çeşitli uluslararası yapım şirketleri tarafından finanse edilen filmin temel çekimleri 2016 yılının Mayıs ve Haziran aylarında İtalya'nın Crema şehrinde gerçekleştirildi. Yapımın görüntü yönetmenliğini üstlenen Sayombhu Mukdeeprom filmi 35 mm olarak çekti.

Beni Adınla Çağır, dünya çapındaki ilk gösterimini 22 Ocak'da 2017 Sundance Film Festivali'nde gerçekleştirdi. Dünya galası sonrası Sony Pictures Classics, filmin dağıtım haklarını satın aldı. Film, Amerika Birleşik Devletleri'nde 24 Kasım 2017'de sınırlı olarak gösterime girdi ve 19 Ocak 2018'de ise sinemalarda yerini aldı. Filmin, özellikle yönetmenliği, senaryosu, müzikleri ve oyuncu performansları eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı ve birçok ödüle aday gösterildi. Beni Adınla Çağır, 90. Akademi Ödüllerinde En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu (Chalamet), En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Özgün Şarkı ( "Mystery of Love") kategorilerine aday gösterildi. Ivory, 23. Eleştirmenlerin Seçimi Film Ödüllerinde, 30. USC Scripter Ödüllerinde, 70. Amerikan Yazarlar Derneği Ödüllerinde ve 71. İngiliz Akademisi Film Ödüllerinde En İyi Uyarlama Senaryo Ödülünü kazandı. Filmin başrol oyuncusu Chalamet ise En İyi Erkek Oyuncu dalında BAFTA Ödülü, Altın Küre Ödülü, Ekran Oyuncuları Derneği Ödülü ve Eleştirmenlerin Seçimi ödüllerine aday gösterildi.

İşte fragman...

CALL ME BY YOUR NAME FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Elio isimli 17 yaşındaki Yahudi Amerikalı İtalyan genç, İtalya'nın kuzey kısmında şehirden uzakta ebeveynleri ile yaşamaktadır. Arkeoloji profesörü olan babası, bir Amerikalı Yahudi mezun öğrencisi olan Oliver'ı 1983 yazı sırasında ailesi ile yaşaması ve akademik evrak işlerinde yardımcı olması için davet eder. İçine kapanık, kitap kurdu ve müzikal yetenekleri olan Elio, ilgisiz ve coşkun kişiliği olan Oliver ile aralarında çok az benzerlik bulur ve kendi kişiliği ile zıtlaştığını düşünür. Elio ayrıca Oliver'ın evde kaldığı süre boyunca kendi yatağından olduğu için de alınır. Elio yazın büyük bir kısmını kitap okuyarak ve kız arkadaşı Marzia ile takılarak geçirirken, Oliver da kasabalı kızlardan birisine bağlanır, ki bu durum Elio'yu üzer.

Elio ve Oliver birlikte zaman geçirmeye başlar ve aralarında baştan çıkarıcı bir ilişki başlar—birlikte yüzerler, kasabada yürüyüşlere çıkarlar ve Elio'nun babasına arkeolojik bir gezide arkadaşlık ederler. Elio'nun Marzia ile cinsel bir ilişkiye başlamasına ve Oliver'ın önünde onun tepkisini ölçmek amaçlı böbürlenmesine rağmen kendisinin Oliver'dan fazlasıyla hoşlandığını fark eder. Oliver'ın odasına gizlice girerek onun mayosunu koklar ve mastürbasyon yaparken onu düşünür. Postaneye yaptıkları bir gezide, Elio hislerini Oliver'a karşı açar, ama Oliver kibarca bunu yapamayacağını söyler. Bir gün birlikte yüzmeye gittiklerinde Elio, Oliver'ı dudaklarından öper. Oliver öpücüğe karşılık verir ama daha ileri gitmeye isteksizdir. İkili ilerleyen günlerde aralarına mesafe koyar.

Elio'dan aldığı bir nota karşılık olarak Oliver, Elio'nun masasına kendisiyle gece yarısı buluşmasını söyleyen bir not bırakır. Elio o günü Marzia ile geçirir, ama Oliver'ı göreceği zamanı iple çeker. Nihayetinde, gece yarısı olur ve Oliver'ın yanına verandada yaklaşır. İkili ilk defa cinsel ilişkiye girer. İlerleyen birkaç gün içerisinde yakınlaşırlar, bir yandan ilişkilerini gizli tutarken diğer yandan sürekli seks yaparlar. Yatakta Oliver, Elio'ya "Beni adınla çağır ve ben de seni adımla çağıracağım" der. Hem fiziksel hem de duygusal olarak daha da yakınlaşırlar. Bir gün Elio, ikiye böldüğü bir şeftaliye boşalır ve Oliver bunu keşfettiğinde, aşağılanmış Elio'nun karşısında şeftaliden bir ısırık almaya çalışır, ama Elio yapmaması için yalvarır. Bu olaydan sonra Oliver'a tamamen abayı yakmış olan Elio, Marzia'dan kaçınmaya başlar.

Oliver'ın ayrılmasına az bir zaman kala, çift kendilerini belirsizlik ve hasret içerisinde bulur. İkilinin arasındaki bağdan haberi olan Elio'nun ebeveynleri onlara Oliver, Amerika'ya dönmeden önce birlikte Bergamo'ya gezi yapmalarını önerirler. Birlikte üç romantik gün geçirirler, ardından Oliver ayrılır ve kalbi kırılmış olan Elio eve döner. Cana yakın davranan Marzia ile karşılaşır, ve hala arkadaş kalmalarını istediğini öğrenir. Oğlunun ne kadar ümitsiz olduğunu gören oğluna Elio ile Oliver arasındaki ilişkiden haberi olduğunu söyler. Gençliğinde başka bir arkadaşıyla kendisinin de ilişkisi olduğunu itiraf eder ve Elio'ya yasında haz bulması nasiyatini verir, çünkü Elio ve Oliver'ın arasındaki gerçek aşkın nadir bulunduğunu söyler.

Hanukkah sırasında Elio ve aileri, Oliver'dan bir telefon alır ve Elio onun nişanlandığını öğrenir. Telefon görüşmesinden sonra, içi parçalanan Elio şöminenin yanına oturur. Ebeveynleri ve hizmetliler bir bayram yemeği hazırlarken yüzünde çeşitli duygular belli olur.

ESFSFcall_me_by_your_name_filminin_konusu_nedir_kimler_oynuyor

OYUNCU KADROSU

Timothée Chalamet, Elio Perlman rolünde
Armie Hammer, Oliver rolünde
Michael Stuhlbarg, Bay Perlman rolünde
Amira Casar, Annella Perlman rolünde
Esther Garrel, Marzia rolünde
Victoire Du Bois, Chiara rolünde
Vanda Capriolo, Mafalda rolünde
Antonio Rimoldi, Anchise rolünde
Elena Bucci, Bambi rolünde
Marco Sgrosso, Nico rolünde
André Aciman, Mounir rolünde
Peter Spears, Isaac rolünde

call_me_by_your_name_filminin_konusu_nedir_kimler_oynuyorSAFFAF

GİŞE

19 Şubat 2018'e kadar Beni Adınla Çağır, $3.5 milyon yapım bütçesine karşılık olarak Birleşik Devletler ve Kanada'da toplam $15 milyon ve diğer bölgelerde $12.5 milyon topladı, bu da dünya çapınca $27.5 milyon etmektedir. Film Sony Pictures Classics'in 2017 yayınları arasında üçüncü en çok kazanç getiren yapım oldu.

Birleşik Devletler'de, film sınırlı sayıdaki salonlarda gösterimine 24 Kasım 2017'de dört sinema salonunda başladı: New York Şehri'ndeki The Paris Theater ile Union Square Theatre ve Los Angeles'daki ArcLight Hollywood ile Landmark Theatres. Film gösterime girdiği ilk haftasonu ortalama olarak her salondan $101,219 olmak üzere toplam $404,874 elde etti. 2017'nin en yüksek ortalamasıydı bu, bir önceki sene Aralık ayında Aşıklar Şehri filminin yayınlanışından beri en yükseği olup aynı zamanda Brokeback Mountain (2005) filminden sonra bir gey romantik filmi için en iyi salon başına düşen kazancını topladı. İkinci haftasında film, salon başına $70,320 elde ederek "mükemmel" bir ortalama ile birlikte toplamda $281,288 kazanç elde etti. Üçüncü haftasında filmin gösterime girdiği salon sayısı dokuza yükseldi ve salon başına $32,345 ortalama ile toplamda $291,101 ekde etti. Dördüncü haftasında ise toplamda 30 salondan, $16,398 ortalama ile toplamda $491,933 elde etti.

Film, beşinci haftasında toplam 114 salonda gösterimdeydi ve salon başına $7,463 ortalama ile $850,736 kazandı. Altıncı haftasında toplam 115 salondan ortalama $6,105 ile $702,098 topladı. Film yedinci haftasında 115 mekandan $758,726 daha kazanarak $6 milyona ulaştı. Sekizinci haftasında 174 salondan, salon başına $4,185 ortalama ile $715,559 kazanç sağladı. Bir sonraki hafta ise ulusal yayınlanması ile birlikte film 815 mekandan $1.4 milyon elde etti, "benzer rakamlara sahip olan bazı rakiplerine" kıyasla düşük bir performanstı bu. Daha sonraki hafta, dört Oscar adaylığının duyurulmasının ardından, film 6% oranda düşerek $1.3 milyon topladı. Film on birinci haftasında 581 mekandan $1,723 ortalama ile toplam $1,000,790 elde etti. On ikinci haftasında, 475 salondan $1,439 ortalama ile toplam $683,460 hasılat kaldırdı. On üçüncü haftasında toplam 332 salondan $1,563 ortalama ile $519,028 elde etti. 675 salondan ortalama $818 ile kazandığı $552,141 ile de on dördüncü haftasını kapattı.

Birleşik Krallık'ta, film ilk defa 27 Ekim 2017'de gösterildi ve ilk haftasonunda 112 salondan, ön gösterimlerden kazandığı £4,000 da dahil edilmek üzere toplam £231,995 ($306,000) elde etti. On günden sonra, toplamda £568,000 ($745,000) topladı, hemen ardından üçüncü haftasında ise $1 milyona (£767,000) ulaştı. 21 Şubat 2018'e kadar, film Birleşik Krallık'ta toplam $2,105,609 elde etmişti.

Call Me By Your Name filminin konusu nedir? ile ilgili etiketler call me by your name konusu nedir kimler oynuyor beni adınla çağır
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.