Resmi Gazete'de yayımlandı! Birol Güven Sinema Genel Müdürü oldu

23 Şubat 2024 Resmi Gazete yayımlandı! Ünlü yapımcı Birol Güven Kültür Ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleşen atama ve görevden almalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sinema Genel Müdürü olarak görev yapacak

Atama kararına göre; senarist, yönetmen ve yapımcı Birol Güven, Kültür Ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü oldu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, atamaya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Mumcu yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Sinema Genel Müdürü olarak atanan Birol Güven'i tebrik ediyor görevinde başarılar diliyorum.

Türk sinema, dizi ve film sektörünün hem iç hem dış pazarda gelişmesine, tarihi, kültürel ve toplumsal değerlerimizin daha geniş kitlelere ulaşmasına önemli katkılarda bulunacağına inancım tamdır.

Görevi devreden değerli çalışma arkadaşım Erkin Yılmaz’a bugüne kadar profesyonelce yürüttüğü başarılı çalışmaları ve Türk sinema sektörünün gelişmesi yönündeki değerli katkıları için teşekkür ediyor, Telif Hakları Genel Müdürü olarak atandığı yeni görevinde muvaffakiyetler diliyorum.

Bakanlığımıza ve sektörlerimize hayırlı olsun."

Birol Güven kimdir?

Birol Güven, 1 Mayıs 1964'te Kocaeli'nin Darıca ilçesinde dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi'nde Dilbilim eğitimi alarak mezun olan Güven, bir dönem öğretmenlik yapmasının ardından turizm alanında tur operatörü olarak kariyerine yön verdi. Yazmayı her zaman bir tutku haline getiren Güven, bu hobisini 1997 yılı itibarıyla profesyonel bir kariyere dönüştürdü.

Kendi kurduğu MinT Motion Pictures şirketi altında, bir yazar ekibiyle birlikte 50'den fazla TV dizisi ve programı için 2000'den fazla bölüm üretti. Bu projeler arasında en bilinenlerden biri, 2002 ile 2004 yılları arasında yayınlanan ve tekrar bölümleri dahi büyük ilgi gören "Çocuklar Duymasın" oldu.

Sinema dünyasına da adım atan Güven, "Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım", "Dersimiz Atatürk", "Mandıra Filozofu" ve "Mandıra Filozofu İstanbul" gibi filmleriyle tanındı. Ayrıca, "Güzel Günler Göreceğiz" filmi, 2011 yılında Antalya Film Festivali'nde en iyi film ödülünü kazandı. 2018 yılından itibaren "Birol Güven ile Gelecek Geliyor" isimli programı 360 kanalında sunmaya başlayan Güven, 2022'de gösterime giren "Digital Human" filmiyle Türkiye'nin ilk robot oyuncusu Aypera ile çalışma başarısını gösterdi. Bu geniş kapsamlı kariyeriyle Birol Güven, medya ve eğlence sektöründe önemli bir figür haline gelmiştir.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Birol Güven Sinema Genel Müdürü oldu ile ilgili etiketler Birol Güven
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.