Buse Tosun Çavuşoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli?

Sırbistan'da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 68 kilo kategorisinde altın madalya kazanan milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, Türkiye'nin gururu oldu. Bu çerçevede Buse Tosun Çavuşoğlu'nun kim olduğu ve başarıları merak ediliyor. Peki, Buse Tosun Çavuşoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında, evli mi? İşte ayrıntılar...

Türk sporunun yeni parlayan yıldızı Buse Tosun Çavuşoğlu, son zaferiyle güreş dünyasında adını altın harflerle yazdırdı. 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 68 kilo kategorisinde altın madalyayı boynuna taktı. Peki,  Buse Tosun Çavuşoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında, evli mi? İşte Buse Tosun Çavuşoğlu'nun hayatı ve başarılarla dolu kariyeri...

Buse Tosun Çavuşoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli?

BUSE TOSUN ÇAVUŞOĞLU KİMDİR?

Buse Tosun Çavuşoğlu, 5 Aralık 1995 tarihinde doğmuş ve güreş dünyasına damgasını vurmuş bir isimdir. Güreş kariyerine 2016 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya kazanarak başlamıştır. 69 kilo kategorisinde mücadele eden Buse Tosun, Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenen bu şampiyonada Norveçli rakibi Signe Marie Fidje Store karşısında üçüncülük maçını 6-3 kazanarak Avrupa üçüncüsü olmuştur.

Buse Tosun Çavuşoğlu, 2017 yılında Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası'nda altın madalya kazanmış ve uluslararası arenada adından söz ettirmiştir. Aynı başarıyı 2018 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda da tekrarlamış, Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen bu şampiyonada bronz madalya elde etmiştir.

2018 Dünya U23 Güreş Şampiyonası'nda 72 kilo kategorisinde altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Bu başarı, Buse Tosun Çavuşoğlu'nun güreş kariyerindeki zirvelerden biridir.

Buse Tosun Çavuşoğlu'nun uluslararası arenadaki başarılarından biri de 2020 Bireysel Güreş Dünya Kupası'nda gelmiştir. Bu turnuvada Bulgar rakibi Yaneva'ya yenilerek gümüş madalya kazanan Buse Tosun, Hindistan, Rusya ve Ukrayna gibi güçlü rakipleri yenerek finale yükselmişti.

 2021 Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 72 kilo kategorisinde bronz madalya kazanan Buse Tosun, uluslararası arenada başarılı performansını sürdürdü. 2022 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ise kadınlar 72 kiloda gümüş madalya kazanarak Türkiye'ye bir diğer değerli madalyayı kazandırdı.

BUSE TOSUN ÇAVUŞOĞLU EVLİ Mİ?

Buse Tosun Çavuşoğlu, güreş kariyerinin yanı sıra 13 Ağustos 2021 tarihinde Serkan Çavuşoğlu ile evlenerek özel bir hayatın da kapılarını araladı.

 

Buse Tosun Çavuşoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? ile ilgili etiketler güreş
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.