Bu lezzet İtalyanları çok kızdıracak, sizi kendinizden geçirecek! Evde lazanya nasıl yapılır?

Son dönemlerde, "İtalya" denince aklımıza ilk gelen lezzetlerden biri olan lazanya, yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bir makarna çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Peynir, domates sosu ve kıymanın muhteşem uyumuyla hazırlanan lazanyanın tarifi büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, lazanya nasıl yapılır? İşte en güzel lazanya tarifi! Ayrıntılar haberimizde...

Lazanya, peynir, domates sosu veya ragù ile yapılan İtalya asıllı bir yemektir. Türkiye'de benzeri su böreğinin domates soslu ve daha sulu pişirilmiş bir çeşidi denilebilir. Yediden yetmişe herkesin severek tükettiği lazanyanın tarifi büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, lazanya nasıl yapılır? İşte en güzel lazanya tarifi! Ayrıntılar haberimizde... 

Bu lezzet İtalyanları çok kızdıracak, sizi kendinizden geçirecek! Evde lazanya nasıl yapılır?

LAZANYA MALZEMELER

500 gram kıyma

1 paket lazanya

2 adet domates

2 adet soğan

2 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates ya da biber salçası

1 adet havuç

2 adet sivri biber

Yarım su bardağı su

Rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz, karabiber

LAZANYA NASIL YAPILIR?

1. adım: Kıymayı yağ ile suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.

2. adım: Soğanlar da kavrulunca salça ekleyip kavurmaya devam edin. İnce kıyılmış sarımsak, doğranmış biber, rendelenmiş havuç ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyip pişmeye bırakın. Son olarak tuz, karabiber ve yarım su bardağı sıcak su ekleyip 5 dakika daha pişirin.

3. adım: Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin, unu kokusu çıkana kadar kavurun. Un kavrulunca üzerine süt, karabiber ve tuzu ekleyip ocaktan alın.

4. adım: Fırın kabını ayçiçeği yağı ile yağlayın. Lazanya yapraklarını tek yaprak halinde dizin ve üzerine beşamel sosu sürün.

5. adım: Sosun üzerine kıymalı harcınızı ekleyip üzerine kaşar peyniri rendeleyin. Bu işlemi tüm lazanya yapraklarını dizdiğinizde tekrar edin.

6. adım: Kalan beşamel sosu lazanyanızın üzerine dökün ve tekrar kaşar peyniri rendeleyin. 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin.

AFİYET OLSUN!

Bu lezzet İtalyanları çok kızdıracak, sizi kendinizden geçirecek! Evde lazanya nasıl yapılır? ile ilgili etiketler İtalya lazanya
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.