Bitcoin Safiye kimdir, ne yaptı, gerçek ismi ne?

28 Kasım 2023 tarihinde çıkan habere göre, 40 kişiyi 30 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla hapis cezasına çarptırılan Bitcoin Safiye'nin, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi tarafından tahliye edildiği öne sürüldü. Bu gelişmenin ardından Bitcoin Safiye'nin kim olduğu ve gerçek ismi merak ediliyor. Peki, Bitcoin Safiye kimdir, ne yaptı, gerçek ismi ne? İşte, kripto para dolandırıcısı Safiye hakkında merak edilenler...

40 kişiyi 30 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla hapis cezasına çarptırılan Bitcoin Safiye'nin mahkeme dosyasında, kesin, somut ve inandırıcı delil olmaması nedeniyle şüpheden sanık yararlanır ilkesini dikkate alarak hükmün bozulmasına ve tahliyesine karar verildi. Bu gelişmenin ardından Bitcoin Safiye'nin kim olduğu ve gerçek ismi gibi detaylar arama motorlarında araştırılmaya başlandı. Peki, Bitcoin Safiye kimdir, ne yaptı, gerçek ismi ne? İşte detaylar...

Bitcoin Safiye kimdir, ne yaptı, gerçek ismi ne?

BİTCOİN SAFİYE'NİN GERÇEK İSMİ NE?

Bitcoin Safiye olarak bilinen Safiye Gökçe Yüce'nin 43 yaşında olduğu ve Adana'da yaşamakta olduğu belirtiliyor.

BİTCOİN SAFİYE NE YAPTI?

Eşi Oğuzhan Yüce ile birlikte Jeotermal Enerji Santrali şirketi kurdukları ifade edilen Yüce'nin, bu şirket aracılığıyla 40 kişiyi Bitcoin üzerinden 30 milyon TL dolandırdığı iddia ediliyor.

BİTCOİN SAFİYE SALINDI MI?

Yargılama sonucunda 135 yıl hapis cezasına çarptırılan Bitcoin Safiye'nin, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi tarafından tahliye edilmesi mağdurlar arasında tepki yarattı. Mahkemenin, dosyada yeterli delil olmaması ve şüpheden sanık yararlanır ilkesini gözetmesi nedeniyle böyle bir karar aldığı belirtildi.

BİTCOİN SAFİYE NE YAPTI?

Bitcoin Safiye'nin dolandırıcılık olayında yer aldığı iddia edilen diğer kişilerle birlikte web sitesi kurarak insanları ağına düşürdüğü ve ardından siteyi kapatıp kayıplara karıştığı belirtiliyor. Yüce'nin, bir süre sonra yakalanarak tutuklandığı ve cezaevine gönderildiği ifade ediliyor. Ancak, 4 ay sonra yurtdışı yasağı konularak elektronik kelepçe ile serbest bırakıldığı ve 1 yıl sonra elektronik kelepçenin çıkarıldığı kaydediliyor.

BİTCOİN SAFİYE'YE NE OLDU?

Öte yandan, Aydın 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, Safiye Gökçe Yüce'nin 27 mağdur için toplamda 81 yıl hapis cezası ve 394 bin 300 TL para cezasına çarptırıldığı, eşi Oğuzhan Yüce'nin ise beraat ettiği bilgisi veriliyor. Ancak, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'nin kararıyla Yüce'nin tahliyesine karar verildiği belirtiliyor.

Bu gelişmeler doğrultusunda mağdurların, Ceza Dairesi'nin kararına tepki gösterip itiraz edeceklerini söylediği ifade ediliyor.

Bitcoin Safiye kimdir, ne yaptı, gerçek ismi ne? ile ilgili etiketler Bitcoin
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.