Bimeks kapanacak mı?

Bimeks kapanıyor mu? İflas mı etti? Bimeks, şirket faaliyetlerinin durma noktasına geldiğini, alacaklılara sunulan iki seçenekli çözüm paketinin ise nihai çözüm olacağı belirtildi. Bimeks'ten yapılan açıklamada, "Olumsuz şartlar sebebiyle şirket faaliyeti durma noktasına geldi" denildi. Bimeks'ten yapılan son açıklamada, ticari ve finansal darboğazı aşarak normal ticari kapasitesine tekrar dönme amacıyla iki alternatifli çözüm paketi kapsamında bankalar ve tahvil yatırımcılarından yazılı cevapların toplanmaya devam edildiği belirtildi. Peki, Bimeks kapanıyor mu? İflas mı etti? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Merakla araştırılan Bimeks kapanıyor mu? Vatandaşlarımızın merak ettiği soruların cevaplarını derledim. Öte yandan Bimeks, sadece 3 aktif mağazası ve 38 personeli kaldığına vurgu yaparak, "Şirketimiz mevcut olumsuz şartların etkisiyle mağaza ve personel sayısını azaltmak mecburiyetinde kalmıştır. Halihazırda şirket envanterinde, 21'i geçiçi kapama durumunda tutulan 24 mağaza ve 38 çalışan bulunmakta olup, olumsuz şartlar sebebiyle şirket faaliyetinin durma noktasına geldiği, sunulan planın bu olumsuz durumun üstesinden gelmek için nihai çözüm olduğunu belirtmek isteriz." dedi. Peki, Bimeks kapanıyor mu? İflas mı etti? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Bimeks_kapanyor_mu_Iflas_m_etti_icerik

BİMEKS KAPANACAK MI?

Bimeks, şirket faaliyetlerinin durma noktasına geldiğini, alacaklılara sunulan iki seçenekli çözüm paketinin ise nihai çözüm olacağı belirtildi.

Bimeks'ten yapılan son açıklamada, ticari ve finansal darboğazı aşarak normal ticarikapasitesine tekrar dönme amacıyla iki alternatifli çözüm paketi kapsamında bankalar ve tahvilyatırımcılarından yazılı cevapların toplanmaya devam edildiği belirtildi.

Öte yandan Bimeks, sadece 3 aktif mağazası ve 38 personeli kaldığına vurgu yaparak, "Şirketimiz mevcut olumsuz şartların etkisiyle mağaza ve personel sayısını azaltmak mecburiyetinde kalmıştır. Halihazırda şirket envanterinde, 21'i geçiçi kapama durumunda tutulan 24 mağaza ve 38 çalışan bulunmakta olup, olumsuz şartlar sebebiyle şirket faaliyetinin durma noktasına geldiği, sunulan planın bu olumsuz durumun üstesinden gelmek için nihai çözüm olduğunu belirtmek isteriz." dedi.

Bimeks_kapanyor_mu_Iflas_m_ettisfafsa

WEB TABANLI HİBRİDPERAKENDE İŞ MODELİ

Bimeks'in paylaştığı güncel bilgilere göre çözüm planı, şirketin e-ticaret kapasitesine daha çok odaklanan, "mağaza destekli ve web tabanlı hibridperakende iş modeli" üzerinde oluşturulacak.

Alacaklıların çözüm planıyla ilgili cevapları şirkete yazılı olarak iletildikten sonra, ortaya çıkacak sonuç ve akabinde oluşacak süreç hakkında yeniden açıklama yapılacak.

Bimeks, "Şirketimizin faaliyetine geri dönmesi için, nihai çözüm olarak sunduğumuz bu planın, muhataplarınca kabul görmesi halinde, çıkar birliği içinde çözüme ulaşılacağına dair beklentimizi teyid ediyoruz." dedi.

İKİ ALTERNATİF

Bimeks'in ilk alterantifi alacakılara hisse vermek. İkinci alternatif ise alacaklıların alacaklarını uluslararası literatürde “SPV” (Special Purpose Vehicle) olarak bilinen Özel Maksatlı Şirkete (ÖMŞ) devretmesi.

Bimeks_kapanyor_mu_Iflas_m_ettisafafs

BİMEKS

Bimeks, 1990 yılında Kadıköy Mühürdar'daki küçük bir dükkanda ticari faaliyetlerine başlayan, Türkiye'nin ilk teknoloji ürünleri perakende şirketi.

TARİHİ

1990 yılında Mehmet Murat Akgiray ve Ahmet Vedat Akgiray kardeşler tarafından kuruldu. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte şirket; bilişim teknolojisi, tüketici elektroniği, beyaz eşya ve küçük ev aletleri gibi ürünleri satmaya başladı. 2011 yılının Nisan ayında halka açılarak Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan ilk teknoloji perakende şirketi oldu. Toplam cirosu 2011 yılında 396 milyon TL olan Bimeks, Eylül 2013'te büyük bir satın almaya giderek Dixons Retail PLC'ye ait olan Electro World'ün Türkiye kolunun %100'ünü satın aldı. Kasım 2013'te ise, Electro World ile birleşmiş ve Electro World, Türkiye'deki mağazalarının tamamını Bimeks'e devretti. Böylece Electro World'ün Türkiye'deki faaliyetleri tamamen son bulmuş oldu. Ardından Türkiye'de faaliyet gösteren teknoloji perakende zinciri Fransız Darty'nin ise Türkiye'deki mağazalarından 28'ini satın alarak bünyesine kattı.

2016 yılının Aralık ayı itibarı ile Türkiye'nin 60 ilinde 135 mağazası vardır.

BİMEKS GENEL MÜDÜRÜ MEHMET MURAT AKGİRAY KİMDİR?

Mehmet Murat Akgiray, 1956 yılında İstanbul'da doğdu. 1974 senesinde Robert Kolej'den, 1979 senesinde de Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Akgiray, İnşaat Mühendisliği yüksek lisans derecesini 1981 yılında aynı üniversitede tamamladı.

İş hayatının ilk yıllarında yurtdışı ve Türkiye'de inşaat projelerinde yönetici ve ortak olarak yer aldıktan sonra; kardeşi Vedat Akgiray ile ortak olarak 1989 yılında kurdukları, Türkiye'nin ilk teknoloji perakende mağazası Bimeks ile Donanım ve Yazılım sektörünün ilk girişimcilerinden biri oldu.

Vedat Akgiray'ın ABD'de öğretim üyeliği yaptığı yıllarda temas kurduğu, dönemin en büyük yazılım şirketlerinden Borland'ın Türkiye temsilciliğini alan Bimeks, bunun yanında Lotus, F-Secure gibi markaların da Türkiye temsilciliğini yapmaya başladı. Murat Akgiray, aile şirketi olan Bimeks'in dışında, 1994 yılında Taiwan'lı bilgisayar üreticisi Acer ile ortak olarak Infronic şirketini kurdu. Infronic şirketini 2002 yılında satan Akgiray, Prof. Vedat Akgiray'ın 2009 yılında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanlığına getirilmesinin ardından, Bimeks Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kardeşinden devraldı.

Akgiray, Bimeks'in teknolojik ve yazılım altyapısının geliştirilmesi ile e-perakende (bimeks.com.tr) projelerini bizzat yönetmektedir. Şirket içinde geliştirilen bu entegre yazılımlarla; bir ürünün satın alınması, depolanması, sevkiyatı, satışı ve teslimatı aşamalarının tümünün entegre biçimde, gerçek zamanlı olarak takip, ölçüm ve yönetimi yapılabilmektedir.

Akgiray Bimeks'in vizyonunu, "Mağaza ve online satış faaliyetlerinin tam entegre olduğu ve bunu destekleyen, şirket içinde geliştirilen, gerçek zamanlı entegre yazılımlarla inşa edilmiş, çok kanallı perakendecilik " olarak tarif etmektedir.

Bimeks kapanacak mı? ile ilgili etiketler bimeks kapanıyor mu iflas mı etti bimeks kapanıyor mu
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını Akıncı İHA'nın bulmasından rahatsız oldu!

Gazeteci Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını AKINCI İHA’nın bulmasından rahatsız oldu. Dünya AKINCI TİHA'yı ayakta alkışlarken, 'Fazla kasılmaya gerek yok yani' diyerek küçümsemeye kalkan Altaylı'ya tepki yağıyor.