Beyni gençleştirmenin sırrı sonunda çözüldü: O vitamin ile 90 yaşında bile 20’lik bir beyne sahip olmak mümkün!

Yaş geçtikçe ve hücre sayısı azaldıkça beyin faaliyetleri yavaşlıyor. Ancak bazı vitamin ve mineraller, beyni her zaman genç tutmaya yardımcı oluyor. Bu sırrı bilen her zaman dinç bir beyinle hayatına devam ediyor. İşte detaylar…

Sağlıklı bir yaşam sürdürmek isteyenlerin dikkat etmesi gereken temel konulardan biri beslenme oluyor. Beslenmenin hem beden hem de beyin sağlığını kapsayacak şekilde daha iyi hale getirilmesi gerekiyor. Doğru beslenme taktikleri ile beyin sağlığında ciddi iyileşmeler sağlanabiliyor.

İnsanlar genellikle vücutlarını daha sağlıklı hale getirmek ya da cildini güzelleştirmek için yediklerine dikkat ediyor. Ancak beyin sağlığı için de beslenmenin çok fazla etkisi bulunuyor. Doğru yiyecekler, daha sağlıklı ve genç bir beyne sahip olmayı sağlıyor. Sağlıksız yiyeceklerin de bir takım zararları bulunuyor.

BEYİN İÇİN YARARLI YİYECEKLER

Beyin sağlığını korumak isteyenlerin tercih etmesi gereken yiyeceklerin başında omega-3 yağ asitleri içeren besinler yer alıyor. Bu yağ asitleri, hafıza ve tepki sürelerinin daha iyi hale gelmesini sağlıyor. Aynı zamanda depresyona karşı da çözüm sağlıyor. Ancak kullanılan yağ asitlerinin kaliteli yapıya sahip olması da bu noktada önemli oluyor.

Yağ asitlerinin anti-inflamatuar özelliği sayesinde iltihaplar engelleniyor. Bu durum beyin sağlığının daha fazla korunmasına katkı sunuyor.

BEYİN İÇİN YARARLI VİTAMİNLER

Beyni gençleştirmenin sırrı sonunda çözüldü: O vitamin ile 90 yaşında bile 20’lik bir beyne sahip olmak mümkün!

Beyin için yararlı olan vitaminler arasında B-12, ilk sırada yer alıyor. Bu vitamin unutkanlığı önlüyor ve ruh hali üzerinde de olumlu etki yapıyor. Kompleks yani farklı B vitaminlerini aynı anda barındıran vitaminler, uzmanlar tarafından daha fazla tavsiye ediliyor.

B12 vitamini, klinik depresyon riskini azaltması nedeniyle de önem taşıyor. Beyin sağlığını destekleme noktasında E vitamini tavsiye ediliyor. Bağ ağrısı, yorgunluk gibi belirtilerin ortana kalkması için E vitamini fayda sağlıyor. Amino asitlerin tüketimi de beyin için önem taşıyor.

Meyve, sebze açısından zengin bir beslenme aynı zamanda et, süt gibi ürünlerin de yeterli tüketilmesi sayesinde beyin sağlığını korumak kolaylaşıyor. Özellikle çocuklarda beslenmenin dengeli şekilde olmasına dikkat etmek gerekiyor.

Beyni gençleştirmenin sırrı sonunda çözüldü: O vitamin ile 90 yaşında bile 20’lik bir beyne sahip olmak mümkün! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.