Besim Şişman kimdir, nereli, kaç yaşında, nerelerde görev aldı?

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) eski Genel Müdürü Besim Şişman görevinden ayrılması üzerine kim olduğu merak konusu olmaya devam ediyor. Bu bağlamda görevinden ayrılmasıyla birlikte 'Besim Şişman kim?' veya 'Besim Şişman kaç yaşında?' gibi sorular merak ediliyor. Peki, Besim Şişman kimdir, nereli, kaç yaşında, nerelerde görev aldı? İşte, Besim Şişman'ın hayatı ve kariyeri...

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) eski Genel Müdürü Besim Şişman'ın görevinden ayrılmasının ardından, halk arasında onun kim olduğu ve kariyeri hakkında merak artmaya devam ediyor. "Besim Şişman kimdir?" ve "Besim Şişman kaç yaşında?" gibi sorular sıkça gündeme geliyor. Peki, Besim Şişman kimdir? Detaylar haberimizde...

Besim Şişman kimdir, nereli, kaç yaşında, nerelerde görev aldı?

BESİM ŞİŞMAN KİMDİR?

Besim Şişman, 1966 yılında Rize'de dünyaya gelmiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği bölümünde lisans derecesini aldıktan sonra Bilkent Üniversitesi'nde İşletme Yönetimi alanında yüksek lisans yapmıştır. Kariyerine Adıyaman Bölge Müdürü olarak başlayan Şişman, sonrasında TP Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı görevlerinde bulunmuştur. Uluslararası projeler ve stratejik gelişmelerden sorumlu olan Şişman, Azerbaycan, Irak ve Doğu Akdeniz'deki projelerde önemli rol oynamıştır.

TPAO'nun tarihinde günlük üretimin ikinci kez 100 bin varili geçmesine öncülük eden Şişman, Dünya Petrol Konseyi Türk Milli Komitesi Başkanlığı, MEPEC İstişare Kurulu ve IPTC İcra Kurulu Üyeliği gibi görevlerde de yer almıştır. Üniversite gençliğine çeşitli projelerle petrol ve doğal gaz sektörüne entegrasyon sağlamaya çalışmış ve amatör sporların gelişimine katkıda bulunmuştur. 2015 yılında TPAO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak resmen atanmıştır. İngilizce bilen Şişman, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Besim Şişman kimdir, nereli, kaç yaşında, nerelerde görev aldı? ile ilgili etiketler TPAO
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.