Bayrağında Aslan olan ülke hangisidir? Hayvan bayraklı ülkeler listesi..

Bayrağında Aslan olan ülke hangisidir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Vatandaşlar bayrağında hayvan figürü olan ülkeleri internette araştırmaya devam ediyor. İşte detaylar..

Bayrağında aslan olan ülke hangisidir sorusunun yanıtı arama motorlarında sıkça sorgulanıyor. Bayrağında hayvan figürü olan ülkeler listesi ve detaylar haberimizde...

BAYRAĞINDA ASLAN OLAN ÜLKE HANGİSİDİR?

Kenya arması, Afrika ülkesi Kenya tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

Armada Masailerin geleneksel savaş aletleri olan kalkan ve kalkanın arkasında çapraz olarak konumlandırılmış iki adet mızrak bulunmaktadır. Kalkanın iç kısmı Kenya bayrağının renklerini taşımakta olup, orta bölümünde ayağında balta tutan gümüş renkli horoz bulunmaktadır. Kalkanın her iki tarafından da tutan, dilleri kırmızı iki adet aslan yer almaktadır. Arka patileri üzerinde kayalık bir heykel altlığı üzerinde duran aslanlar ön patilerinden biriyle kalkanı tutarken, diğer ön patileri ile mızrağı tutmaktadırlar. Alt bölümde yer alan kayalık heykel altlığı bölümünde ayrıca Kenya'da bulunan yerel bitkiler ve meyveler olan kahve bitkisi, çay bitkisi, pire otu, sisal, mısır ve ananas yer almaktadır. Armanın en altında yer alan slogan bandında ise ülkenin İngilizce ile birlikte resmi dili olan Svahili dilinde Beraber çalışalım! (Harambee) yazmaktadır.

BAYRAĞINDA HAYVAN OLAN ÜLKELER LİSTESİ...

Armada bulunan renkler Kenya bayrağında olduğu gibi aynı anlamları içermekte olup, siyah Kenya halkını, kırmızı sömürgecilik döneminde bağımsızlık uğruna akıtılan kanı, yeşil doğal bitki örtüsü, orman ve ovaları, beyaz ise halkların barışını simgelemektedir. Kalkan içerisinde bulunan horoz ise ülke içerisinde var olan Kenya African National Union (KANU) partisinin de simgesi olup, ayrıca mutlu bir geleceğin ilanını ifade etmektedir. Aslanlar, ülkenin Büyük Britanya dönemindeki sömürgeciliği hatırlatmakta olup, her zaman güçlü ve uyanık olma gerekliliğini temsil etmektedir.

arnavutluk-bayragi


Arnavutluk Bayrağı


Bayrağında hayvan figürü bulunan ülkeler arasında Arnavutluk’ta yer almaktadır. Arnavutluk konum olarak Adriyatik Denizi’nin kıyı bölümünde yer alıyor. Ülkenin bayrağının zemin rengi kırmızıyken üzerinde çift başlı olan kartal figürüne yer verilmiştir. Çift başlı kartalın kanatlarında bulunan telek sayısı ise ülkenin en önemli kahramanı ve yöneticisi olan İskender Bey’in ülkeyi yönettiği yıl sayısını belirtir.

andorra-bayragi

Adorra Bayrağı


Adorra konum olarak İspanya ile Fransa’nın arasında kalmış bir ülkedir. Yüzölçümü olarak son derece küçük bir ülke olan Adorra, bayrağında bulunan renklerini bağımsızlık elde etmiş olduğu Fransa ve İspanya’dan alırken bayrağın ortasında ise Adorra Prensliği’nin arması bulunmaktadır. Bu armada da hayvan resmi olması dikkat çekmekte.

bhutan-bayragi

Bhutan Bayrağı


Bayrağında hayvan resmi bulunan ülkeler arasında Bhutan Krallığı da yer alıyor. Krallığın bayrağında ejderha figürü bulunmaktadır. Ejderha bayrakta pençelerinin arasında elmas tutmaktadır. Bu elmaslar ülkenin sahip olduğu zenginliği belirtirken ejderhanın ağzında yer alan hırıltı ise ülkeyi korumakta olan insanları temsil etmektedir. Bayrakta hakim olan turuncu ve beyaz renkleri ise dünyevi ve ruhani gücü temsil eder. Turuncu renkle ülkeyi yönetmekte olan hanedan ailesinin otoritesi belirtilir. Beyaz renk ise Budizm rengini temsil etmektedir.

bolivya-bayragi

Bolivya Bayrağı


Bolivya bayrağında yer almakta olan kırmızı renkli bölüm Bolivyalı olan askerlerin cesaretini belirtirken, sarı renk ülkenin yer altı zenginlerini, yeşil renk ise refah seviyesinin yüksekliğini belli etmektedir. Bayrağın ortasında ülkenin arması yer alıyorken aynı zamanda armanın tepesinde ise bir akbaba resmi yer almaktadır.

dominika-bayragi

Dominika Bayrağı


Karayip bölgesinde yer almakta olan Dominika’nın bayrağının üzerinde 10 tane yıldız vardır ve bu yıldızlar umudu sembolize ederler. Papağan ise ülkenin ulusal kuşu sayılmakta ve yıldızların ortasında yer alıyor. Papağanın bayraktaki anlamının ise yüksek izleme noktalarındayken ülkeye gelen gemileri gözetlemekte olduğunun belirtilmesi anlamına gelmektedir.

ekvador-bayrağı

Ekvador Bayrağı


Ekvador, muzlarıyla ve Galapagos Adası ile meşhur olan bir ülkedir. Ülkenin bayrağında yer alan kırmızı rengin anlamı; bağımsızlık savaşında şehir olan askerlerin kanın, sarı renk refahı ve mavi renk ise deniz ile gökyüzünü yansıtmaktadır. Armanın tepe bölümünde ise yalnızca Güney Amerika’da yer alan ve oraya özgü olan And Kondoru olarak bilinen Akbaba yer almaktadır.

fiji-bayragi

Fiji Bayrağı


İngiliz Uluslar Topluluğu’ndan 2009 yılında çıkarılmış olan Fiji farklı yapıya sahip bir bayraktır. Bayrakta yer alan Britanya bayrağı eskiden bağlı olduğu Britanya’yı, mavi renk Pasifik Okyanusu’nu ve hayvan figürü olarak kullanılmış güvercin barışı sembolize etmektedir. Bu detaylar Fiji’de önceden yaşanan koloni zamanını da temsil eder.

meksika-bayragi

Meksika Bayrağı


Bayrağında hayvan olan ülkeler arasında en fazla detaya sahip olan ülkelerden birisi; Meksika’dır. Bayrakta yer almakta olan yeşil renk umudu, kırmızı renk bağımsızlığı, beyaz renk ise dini temsil eder. Hayvan figürü hakkındaki efsaneye göre ise; Aztek kabilesi ilk defa Meksika’ya yerleşeceği sırada bir kaktüsün içerisinde yılan yiyen kartal görür ve sonrasında Meksika’ya yerleşme kararı verir. Bu efsaneden alıntılanarak bayrakta da bu figür kullanılmıştır.

moldova-bayragi

Moldova Bayrağı


Moldova, II. Dünya Savaşı’na kadar Romanya’nın bir parçası konumundaydı. Ülkenin bayrağında da çok fazla detayın yer almakta olduğunu görebiliyoruz. Bayrakta kullanılmış olan eflak kartalının gagasında Ortodoksların Hristiyan haçı yer almaktadır. Ek olarak kartalın bir pençesinde asa diğer bir pençesinde ise zeytin dalı yer almaktadır.

karadag-bayragi

Karadağ Bayrağı


Aynı Arnavutluk bayrağında olduğu gibi Karadağ bayrağında da sarı bir çerçeve kullanılmıştır. Bayrağın arka planı ise kırmızı renkli olarak hazırlanmıştır. Bayrakta yine çift başlı olan bir kartal bulunur. Bu kartalın göğüs bölümünde ise ülkenin arması bulunuyor.

sirbistan-bayragi

Sırbistan Bayrağı


Görüldüğü gibi Balkan ülkelerinin bayrakları ağırlıklı olarak hayvan figürlerinden oluşmaktadır. Sırbistan da çift başlı kartal simgesini kullanmaktadır. Bu kartal beyaz renkli olarak tasarlanmıştır ve armanın üzerinde ek olarak Hristiyanlığı da sembolize etmekte olan bir taç işareti bulunmaktadır. Bayrakta beyaz, kırmızı ve lacivert renklerine yer verilmiştir.

Kaynak:ülkelerbayraklar.com

Bayrağında Aslan olan ülke hangisidir? Hayvan bayraklı ülkeler listesi.. ile ilgili etiketler Ülke TV bayrağında aslan olan ülke
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.