Bakanlık sinyali vermiş; hazırlıklar başlamıştı! Taşerona kadroda son tablo ortaya çıktı! Tarihlere dikkat…

Taşeron işçilerin kadroya alınması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemedeki son durum ortaya çıktı. Peki taşeron işçiye kadro düzenlemesi çıktı mı, ne zaman yasalaşır? İşte detaylar…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, özellikle son bir yıldır mesleklerin sorunlarına ilişkin düzenlemeler gerçekleştirmesiyle dikkat çekmeye başladı. Pek çok mesleğin özlük haklarının iyileştirilmesi için çalışmalar yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, son 1 yılda ek 3600 gösterge, sözleşmeli personelin kadroya alınması ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar yani EYT düzenlemesine imza attı. Bu kez hedefinde taşeron işçiler olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yeni bir düzenleme üzerinde çalıştığı biliniyordu.

Taşeron işçilerin kadroya alınması için bir süredir hazırlık yapıldığı bilinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda süreç hızlandırıldı. Yasanın ne zaman Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) geçeceğini merak eden taşeron işçilerin gözü Ankara’dayken; yasaya ilişkin son durum da ortaya çıktı. Peki taşerona kadro son durum ne? Taşeron işçiye kadro düzenlemesi çıktı mı, ne zaman yasalaşır? İşte tüm soruların yanıtları…

BAKAN BİLGİN: SEÇİMDEN SONRAYA KALIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği son düzenleme ile 90 bin geçici işçinin kadroya alınmasına ilişkin yasa teklifine dair görüşmeler başlamıştı. Bunun ardından ise kadro beklentisi bu kez taşeron işçiler yönünde oldu. Katıldığı bir canlı yayında taşeron işçi meselesine değinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, şunları söyledi:

“Kamudaki taşeronları planladık. Meclis'in önümüzdeki haftadan itibaren çalışamayacağı bir dönemdeyiz. Önümüzde dosyamız duruyor. Çalışmanın büyük kısmını tamamladık. Seçimden sonraya kalır diye düşünüyorum, çözeceğimiz konulardan birisi bu.”

BAŞKAN ATALAY: KADRO BEKLENTİSİ DEVAM EDİYOR

Bakanlık sinyali vermiş; hazırlıklar başlamıştı! Taşerona kadroda son tablo ortaya çıktı! Tarihlere dikkat…

Öte yandan konuya ilişkin bir açıklama da TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’dan geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi’nde görüşen Başkan Atalay, kadro beklentilerine değindi. Gündemlerinin kamu sözleşmesi olduğunu toplantı sonrası bildiren Atalay, taşerona kadro meselesine de değindiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ülke seçim atmosferinde ama bizim konumuz 700 bin işçinin kamu sözleşmesi var. Ana başlık oydu. Cumhurbaşkanının yaklaşımı iyi olduğu için Çalışma Bakanlığına talimat verdi, şimdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşeceğiz. Seçimden evvel 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz. Gündem, geçici işçi, kamu sözleşmesi ve taşeron işçilerin kadroya geçmesi. Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını halloldu. KİT’lerdeki taşeronlar ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor.”

Bakanlık sinyali vermiş; hazırlıklar başlamıştı! Taşerona kadroda son tablo ortaya çıktı! Tarihlere dikkat… ile ilgili etiketler Taşeron Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.